Nem ma kezdtük!

Cenk alá kerültek a pontok

2015 november 23.
Erdélyi rangadót rendeztek hétfő este Csíkszeredában, hiszen a Sportklub a Brassói Coronát fogadta. A összecsapás úgy a jégkorong MOL Ligába, mint a román bajnoki pontvadászatba beleszámított. Így mondhatni hatpontos meccset bukott a hazai együttes, amelynek ezúttal semmi nem jött össze. Igaz ezért keményen megdolgoztak a vendégek, akik nem érdemtelenül vitték el a három pontot.
Hatpontos összecsapást bukott el a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a Brassói Coronával szemben hétfő este. Hatpontos, ugyanis a találkozó MOL Liga és egyben román bajnoki mérkőzés is volt.

A mérkőzést amúgy nagy elánnal kezdték a felek és egy oda-vissza helyzetekkel teli első harmadot láthatott a nagyérdemű. Ami szemmel látható volt már az első perctől kezdve, hogy a hazaiak a kulcsfontosságú pillanatokban rendre rossz döntéseket hoztak, míg a vendégek azon nyomban, hogy átlépték a kék vonalat minden szögből tüzeltek és keményen beleálltak a párharcokba. A harmad végén pedig gólt is szereztek Fodor révén, miután Nagy lövése lecsorgott Ruczujról. Gergely játékvezető viszont elkapkodva belefújt sípjába mikor lejött a pakk a hálóőrről, mindenki legnagyobb örömére, így érvénytelenítette azt.

A második húsz perc elején a csapatok az előnyös és a hátrányos játékokat gyakorolhatták. Egy hazai előny végén pedig Tambijevs a vasat kapta el. Egyenlő létszám mellett a 28. perc meghozta az első gólt. Fodor kapu mögül visszatett pakkját Nagy Csaba helyezte a hálóba. A kék-fehérek játéka kapkodóvá vált és bár adódtak lehetőségeik azokat rendre nem tudták megfelelően megoldani. Igaz a túloldalon is maradtak ki további lehetőségek a legnagyobbat Molnár Zsolt.

Mindenki abban reménykedett a szünetben, hogy Oktyabrjov mesternek sikerül a fejekben rendet rakni az utolsó felvonásra, de nem így történt, hiszen rögtön Ruczuj kellett bemutasson egy bravúrt. Igaz Konyajev azonnal egy ziccerrel válaszolt. A 44. percben viszont mindenki egyszerre szusszant fel Tranca kapuvasa után. A találkozó kulcspillanata a 48. percben jött el. Előbb sima fórban Antal hagyott ki két ziccert, majd következett egy másfél percig tartó kettős előny. Ezzel viszont érthetetlen módon semmit nem tudtak kezdeni Tambijevsék. Nyomott a Sportklub, de hiába minden. Salló kapuvasa is azt bizonyította, hogy ma a góllövés nem fog menni. Az utolsó percre Ruczuj lekorcsolyázott, ám ez sem segített. Sőt az utolsó másodpercben Mihály Árpád passzolt az üres kapuba lezárva a mérkőzést.
A vendégek teljesen megérdemelten húzták be a három pontot egy pontatlanul és a helyzeteivel rosszul sáfárkodó csíki csapattal szemben.

Eredmény
Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 0–2 (0–0, 0–1, 0–1)
Gól: Nagy Cs. (28.), Mihály Á. (60.)

Mestermérleg
Artur Oktyabrjov, Csíkszeredai Sportklub: „Nagyon értékes pontokat veszítettünk el. Nem figyeltünk kellőképpen, lassúak voltunk minden helyzetnél, nem voltunk agresszívek, illetve átaludtuk a mérkőzés első felét. Ezek okozták azt, hogy ma vesztesen kellett elhagyjuk a jeget.”

Keresztes Ottó, Brassói Corona: „Tudtuk, hogy egy nagyon jó csapattal kell szembenézzünk. Kétszer már játszottunk ezzel a kerettel felálló Csíkszeredával, így volt miből készülni. Tudtuk a külföldi játékosaik erősségét, illetve a hazaiakét is. A hazai oldalon nem mentek be a helyzetek, míg nálunk igen, amiért meg is dolgoztak a fiúk hatvan percen keresztül. Nem utolsó sorban Tőke nagyon jó teljesítményt nyújtott a kapuban, igaz a defenzív zóna is jól működött, igyekeztünk minél kevesebb hibát elkövetni. A kulcs az öt a három elleni szituáció kivédekezése volt. Felemelt fővel mehetünk haza Brassóba.”