Nem ma kezdtük!

Hazai meccsek sorozata

2015 november 21.
Nyolc nap alatt hat mérkőzésen kell pályára lépjen a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az elkövetkezendő időszakban. Négy MOL Liga meccs, illetve két román bajnoki van terítéken. Az első ellenfél az edzőváltáson átesett Debreceni HK lesz, akiket egy héttel korábban, idegenben, nulláztak le a fiúk.
Közeledik a jégkorong MOL Liga és a román bajnoki pontvadászat is az alapszakasz feléhez. Utóbbiban egyelőre nem úgy néz ki, hogy gond lenne az elődöntőbe kerülés, ám a MOL Ligában bele kell húzzon a Csíkszeredai Sportklub és az utóbbi időszakban mutatott játékot kell folytassák a fiúk a rájátszás eléréséhez.

Az elkövetkezendő napok jó alkalmat nyújtanak a középmezőnyhöz való felzárkózáshoz, hiszen négy hazai meccs következik. Vasárnap a Debreceni HK, kedden a Brassói Corona, csütörtökön a címvédő DVTK Jegesmedvék, míg pénteken az Újpesti TE látogat a Vákár Lajos Műjégpályára. A sorozatot a Bukaresti Sportul Studentesc elleni páros román bajnoki zárja. Nyolc nap alatt hat meccsen kell helytálljanak a fiúk.

Az újabb sorozatnak az első állomása a Debrecen elleni meccs lesz, akiket a kék-fehérek a legutóbbi összecsapáson 3–0-ra vertek, idegenben. A hazai mérleg viszont negatív, hiszen az egyetlen csíkszeredai találkozón a debreceniek elvitték a három pontot. A legutóbbi egymás elleni meccs óta viszont változás történt az ellenfél stábjában miután a tavalyi sikeredző Jevgenyij Muhin visszatért a cívisvárosi csapat élére.

„Hallottam, hogy a Debrecen edzőt cserélt és úgy gondolom, hogy egy teljesen más meccs lesz, mint amilyeneket eddig játszottunk ellenük. Azok a csapatok, amelyek edzőváltás után vannak, mindig bizonyítani akarnak. Ennek ellenére mi a saját feladatunkkal kell foglalkozzunk. Nincs egy rossz csapatunk és most a fiúk tudtak pihenni a fárasztó hétvége után. A sebességen kell csiszoljunk még és remélem, hogy a három pontot itthon tudjuk tartani.” – fogalmazott Artur Oktyabrjov.