Nem ma kezdtük!

Kulcsfontosságú meccs Brassóban

2016 január 12.
A szombati Ferencváros elleni vereséget követően kedd este Brassóban kell helytálljon a Csíkszeredai Sportklub. A pontokra óriási szükség van, hiszen lépéshátrányba került a kék-fehér alakulat a MOL Liga rájátszásáért vívott harcban. Az utolsó kétfrontos meccs lesz a felek között.
Román bajnokinak és egyben MOL Liga-mérkőzésnek is beszámít a kedd esti Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub összecsapás. A tét nagy, legalábbis ami az utóbbi pontvadászatot illeti. A csíki csapat a szombati Ferencváros ellen elszenvedett 2–0-s hazai vereséget követően lépéshátrányba került a rájátszásért vívott harcban, bár még 11 mérkőzés és egyben 33 megszerezhető pont van játékban.

Hogy a szakadék ne mélyüljön tovább az üldöző és az üldözöttek között mondhatni kötelező a pontszerzés Brassóban. Főleg annak tudatában, hogy a Cenk alattiak rendre alulmaradnak a Sportklub közvetlen riválisaival szemben. Ezzel szemben a Sportklub az idei szezon során már hét pontot veszített a sárga-kékek ellen. A felek közötti nagyon fontos mérkőzést kedden 18.30-tól rendezik Brassóban.

– Amint megszoktuk nagyon nehéz mérkőzésre számítok a Brassó ellen. Nagy szükségünk van a pontokra, hogy elérjük a rájátszást erő helyet. Remélem a fiúk megértik, hogy ehhez hogyan kell játszunk. Ki kell használjuk a csapatban rejlő lehetőségeket: gyors játékra, pontos passzokra és jó emberelőnyös játékra van szükségünk és nem utolsó sorban védekezésben oda kell figyeljünk. Védenünk kell a kapu előtti tereket, amellyel segítünk a kapusnak, hogy ő is hozzá tudja tenni a magáét a mérkőzéshez – fogalmazott Artur Oktyabrjov a csíkiak vezetőedzője.