Nem ma kezdtük!

Küzdeni akarásból jeles

2015 december 29.
Hatalmas tartásról tett bizonyosságot a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata kedd este a MOL Liga éllovasa ellen. A MAC Budapest hatalmas tempót diktált, de a hazai csapat a telt házas közönség bíztatásától megittasodva hősiesen küzdött. Előbb kétgólos, majd egygólos hátrányból is felállt. A hosszabbítás perceit viszont már nem bírták. Hatalmas pontot szereztek a csíkiak.
Hat alapember – Molnár Zoltán, Molnár Zsombor, Gecse, Belrjov, Bors, Mihály – nélkül állt fel a kedd esti MOL Liga mérkőzésre a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a sorozat éllovasával a MAC Budapesttel szemben. A hat játékos hiánya pedig alaposan megérződött. Alig négy perc után a MAC kétgólos előnyre tett szert. A hátrány mellett Oktyabrjov a hazaiak vezetőedzője, azért is foghatta fejét, hogy két nevezett hátvédje – Konyajev és Bednar – alig hét perc után megsérült és nem tudta folytatni a játékot. Improvizálnia kellett. És ez hathatós volt, annak ellenére, hogy a harmad további felében is hatalmas volt a vendég fölény. Egy-egy kontrára viszont futott az erőből. Egy ilyen akcióból Alekszejev keresztpasszából Ozols szépített. Majd kettős emberelőnybe is kerültek a hazaiak, amely áthúzódott a második harmadra.

A kettős előnnyel pedig éltek is a fiúk. Ozols kékvonalas lökete csorgott át Bálizs lábai között. A MAC felbőszült az egyenlítésen. Óriási nyomást helyezett a csíki csapatra, amely remekül védekezett és zárt mindent. És ha nem, akkor ott voltak Peksa bravúrjai, illetve a kapuvas, amelyet McDonald lött szét. Az eredmény viszont nem változott.

Az utolsó harmadra egy picit talán alábbhagyott a MAC tempója és több hazai kontra fért bele. Egy ilyen akció során Tambijevs lött vasat. Alig pár perc múlva egy rossz zárást követően McDonald ugrott ki és lőtt védhetetlen gólt. A vendégek pár perc múlva elcserélték magukat. Az előnnyel pedig a légiós sor hamar élt. Tambijevs volt a gólszerző. Az indulatok percek alatt az egeket csapdosták. Sorra kerültek a büntetőpadra a játékosok. A rövidebbet az újonc húzta, de a Sportklub nem tudott élni a lehetőségekkel. Az eredményt viszont befagyasztották.

Jöhetett a hosszabbítás, ahol már a frissebb MAC nem kegyelmezett. Nagy Krisztián alig négy perc alatt eldöntötte a találkozó sorsát. A csíki hokisok viszont minden elismerést megérdemelnek, hiszen nagyot küzdöttek az egy pontért.

Eredmény
Csíkszeredai Sportklub – MAC Budapest 3–4 (1–2, 1–0, 1–1, 0–1) – h.u.
Gólszerzők: Ozols (9., 22.), Tambijevs (49.), illetve Klempa (1.), Nagy K. (4., 64.), McDonald (45.).

Mestermérleg
Artus Oktyabrjov, Csíkszeredai Sportklub: „Megint rosszul álltunk bele a meccsbe. Ennek ellenére boldog vagyok, hogy sikerült erőt merítenünk és összejött a pontszerzés. Ezzel bizonyítottuk, hogy egy nagyon jó csapat vagyunk. Köztudott, hogy hiányos volt a keretünk a mai meccsre. Épp ezért itt szeretném megjegyezni, hogy minden játékos aki ma jégre lépett, mindegyikük egy hős.”

Majoross Gergely, MAC Budapest: „Ma nem működött annyira akadálytalanul, gördülékenyen a gépezett, mint ahogyan megszoktuk. Örülök, hogy ennek ellenére nagyon sokat dolgoztunk és igyekeztünk pótolni ezeknek az automatizmusoknak a hiányát. Ezek nyílván előfordulnak. Összességében örvendek a sorozatban elért 15. győzelmünknek, illetve hogy Csíkszeredában újra ilyen sokan járnak mérkőzésekre és átélhetünk olyan élményeket, mint például a székely himnusz.