Nem ma kezdtük!

Nagyszerű győzelem

2015 október 10.
Rég nem látott nagyszerű hangulatban, régóta várt győzelmet aratott a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a Dunaújvárosi Acélbikák ellen a MOL Ligában. A kék-fehérek remek speciális játékkal rukkoltak elő, de egyenlő létszám mellett is különbség volt a két csapat között.
Kölcsönösen akartak a szurkolók, illetve a játékosok egymásnak örömet okozni péntek este a HSC Csíkszereda – Dunaújvárosi Acélbikák találkozón. A csíki jégkorong és labdarúgó szurkolók közösen álltak ki a hokicsapat mellett, míg a játékosok ezt jó játékkal és győzelemmel hálálták meg.

A találkozó nagyszerű hangulatban kezdődött, ami a szurkolóknak volt köszönhető, akik az első perctől az utolsóig, megállás nélkül drukkoltak. Az örömüknek pedig oka is volt. Alig másfél perc után Ozols kékvonalas lövése zúdult védhetetlenül a vendég hálóba. Lindoff tehetetlen volt. A hazai csapat nagy iramot diktált, amelyre a vendégeknek nem volt ellenszerük. Igaz egy pár alkalommal Peksának is munkát adtak.

A második játékrészben pedig végleg eldőlt a találkozó. A csíkiak remekül használták ki emberelőnyeiket. Előbb Kuzman másolta le Ozols kékvonalas lövését, majd öt a három ellen újból jött a lett hátvéd és hatalmas gól lőtt. A vendégek játéka teljesen széteset és ezt Berljov gólja bizonyította. Az orosz játékos a kaput megkerülve mattolta Lindoffot, akit Lee Gilbert azonnal le is cserélt a gólt követően.

Az utolsó játékrészre nem maradt sok izgalom. A hazai csapat is alábbhagyott és már nem diktált olyan nagy iramot. Inkább az eredmény tartására törekedtek, ami meg is látszott, hiszen a vendégek ezen játékrészt 2–1 arányban meg is nyertek.

Eredmény
HSC Csíkszereda – Dunaújvárosi Acélbikák 5–2 (1–0, 3–0, 1–2)
Gól: Ozols (2., 27.), Kuzman (23.), Berljov (30.), Tambijevs (45.), illetve Bushbacher (44.), Azari (59.).

Mestermérleg
Artur Oktyabrjov, HSC Csíkszereda: „Amint fogalmaztam a mérkőzés előtt is, a fiúk nem hitték el magukról, hogy képesek nyerni. Nekem az volt a feladatom, hogy ezt a görcsöt feloldjam. A fiúk bizonyítani akartak saját maguknak, illetve a nézőknek is. Nagyon motiváltan játszottunk, győzni akartunk. A speciális játékunk is kezd összeállni, ami meg is látszott. A szurkolók pedig egyszerűen nagyszerűek voltak. Ők voltak a plusz egy ember a jégen. Nagyszerű hangulatot teremtettek.”

Lee Gilbert, Dunaújvárosi Acélbikák: „A hazai csapat az első percektől kezdve jobb volt, mint mi. Rengeteg kiállítást kaptunk, amelyekből rendre rosszul jöttünk ki. Sajnos úgy vélem, hogy a játékvezetők teljes mértékben belenyúltak a mérkőzésbe. Az nem megengedhető, hogy szeretnék a játékvezetővel beszélgetni és ő nem akar velem szóba állni.”