Nem ma kezdtük!

Négy, majd ötgólos vereség

2015 október 4.
Nem sikerült megszorongatnia soron következő ellenfeleit a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának a MOL Ligában. A csíki csapat előbb pénteken Debrecenben, majd szombaton Miskolcon kapitulált, az új játékosok érkezése ellenére. Hétfőn az Újpest elleni találkozóval zárják a második idegenbeli kiszállást.
Második idegenbeli portyáján tartózkodik a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a MOL Ligában. Az első alkalommal ellentétben, ezúttal nem termett sok babér. A keretet a Sportklub vezetősége pénteken és szombaton egy-egy új lett játékossal töltötte fel. Előbb a 23 esztendős Kirils Tambijevs csatlakozott a csapathoz, aki négy szezont húzott le az MHL-be, de pályára lépett a VHL-ben, illetve a kazah bajnokságban is. Szombaton pedig Kalvis Ozols érkezett. A megtermett 21 éves hátvéd 2013-ig hazája csapataiban jutott szóhoz, majd légióskodott. Többek közt megfordult az Egyesült Államokban, ahol az El Paso Rhinos juniorcsapatban is játszott. Itt csapattársa volt a debreceni hálóőr Vay Ádámnak, illetve a MAC Budapestet erősítő Nagy Krisztiánnak. A sportolókat Budapestről a HSC Csíkszereda idegenbeli szurkolói vitték el a helyszínre. A Sportklub vezetősége ezúton is köszönetét fejezi ki Ilyés Lászlónak és csapatának a segítségért.

Az első mérkőzésen Debrecenben már a hetedik percben hátrányba került a csapat: Kaszkov avatta fel Peksat. A folytatásban hiába lőtt többet kapura a kék-fehér együttes nem sikerült egyenlíteni. A második húsz percben több kiállítás is megítéltek a csíkiak ellen, amelyeket nem sikerült kivédekezni, így 40 perc után háromgólos volt a hátrány. Az utolsó harmadra pedig nem sikerült megújulni és Dancsfalvi találata megpecsételte a HSC sorsát, amely Vay Ádámnak nem tudott gólt lőni.

Szombaton Miskolcon egy még nehezebb összecsapás várt a fiúkra. Itt a kilenvedik percben jött az első hazai gól, amelyet ezúttal a Peksát váltó Ruczuj kapta. A második harmadban végleg elúszott a meccs. Két alkalommal emberhátrányban, míg egy alkalommal emberelőnyben kapott gólt a csapat. Az utolsó felvonsára bár megszületett két szépítő találat, erre a címvédő hárommal válaszolt, amelyből kettő ismételten fórban történt. A csíkszeredai 5–2-es vereség alkalmával három, míg szombaton négy alkalommal volt eredményes a Miskolc emberelőnyben.

Folytatás hétfőn Újpesten 19 órától.

Eredmények
Debreceni HK – HSC Csíkszereda 4–0 (1–0, 2–0, 1–0)
Gól: Kaszkov (7., 39.), Kunajev (35.), Dancsfalvi (52.).

DVTK Jegesmedvék – HSC Csíkszereda 7–2 (1–0, 3–0, 3–2)
Gól: Láda (9., 45.), Galanisz (22.), Tóth A. (31.), Dudas (35.), Sagert (55.), Somogyi (59.), illetve S. Heffernan (50.), Berljov (59.).