Nem ma kezdtük!

Nyerni kell Galac ellen

2015 november 12.
A román bajnoki címvédő Galaci Dunarea látogat Csíkszeredába ma és holnap. A csapat eddigi teljesítményéről, illetve a fiúk előtt álló hétvégéről Antal Zsombort faggattuk, aki hosszú idő után tért haza.
– Hosszú kitérő után tértél haza Csíkszeredába.

– Egyrészt Brassóban sajnos betokosodtam, váltanom kellett. Másrészt, ha jó dolgot csináltál sem mozdítottak ki, ha rossz dolgot csináltál, akkor büntettek. Már korábban haza akartam jönni, csak akkor még szerződés kötött és a két klub nem tudott megegyezni. De most, a nyáron, lejárt a szerződésem és éreztem, hogy kell a váltás. Úgy gondolom jó döntést hoztam, látom magamon, hogy ez jót tett nekem.

– Nehezen kezdődött a szezon, de szép lassan mindkét bajnokságban erőre kap a csapat.

– Ha nehezen is, de szerencsére elindult a csapat fölfelé. A szakmai stáb nagyon jól összerakta a csapatot, amiben nagy része van az új edző érkezésének, akinek a fiúk is megakarták mutatni, hogy kinek hol van a helye. Mindenki jobban és sokkal többet dolgozott. Összeállt a csapat, s szerencsére ráéreztünk a győzelem ízére is és most már minden mérkőzésen ezt a mentalitást visszük magunkkal.

– Nehéz hétvége következik. Öt nap alatt öt meccs…

– A nehéz hétvégék nem most kezdődnek, hanem már a szezon elején. Sajnos a két szövetség összekeverte a programunkat, de nekünk nem ezzel kell foglalkozni, hanem azzal, hogy felmenjünk a jégre és a maximumot hozzuk ki magunkból. A mostani hétvégéről nem várhatunk el mást, mint győzelmeket. A két Galac elleni meccset úgy érzem kötelező megnyernünk és akkor már az első helyen leszünk a román bajnokságban. A három MOL Ligás meccsen pedig minél több pontot szeretnénk szerezni.