Nem ma kezdtük!

Örökös rangadó

2014 november 4.
Újabb román bajnoki mérkőzésen lép pályára a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata szerda este. A csíki csapat vendége az idei esztendőre ukránokkal újra beerősítő Bukaresti Steaua lesz. A HSC-ből többen is sérüléssel küszködnek, de vannak eltiltott játékosok is. A tét nem kicsi.
Rangadót játszik a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata szerda este a román bajnokság alapszakaszában: a Bukaresti Steaua látogat Csíkszeredába. A HSC számára a tét az alapszakasz első két helyének megszerzése a honi pontvadászatban, amely elérése esetén nem kéne középdöntőt játszania. Ehhez viszont minimálisan két góllal győznie kell a fővárosi alakulatot ellen, amely eddig csak a Brassótól szenvedett vereséget. Minimum két góllal, hiszen a bajnokság első játéknapján Csíkkarcfalván a HSC egygólos vereséget szenvedett a Steaua ellen. Ez nem lesz túl egyszerű, hiszen a bakák az idei esztendőre alaposan beerősítettek a már megszokott ukrán játékosokkal. A héten pedig egy újabb légiós hoztak Pevel Boriszenko személyében, aki a Kompanion Kijevtől érkezett.

A HSC újfent több sebből vérzik. A Brassói Corona ellen 5–0-ra elveszített mérkőzésen 5+20 perces kiállítást kapó Erik Spady, illetve Papp Szabolcs biztosan nem játszhat. A Fegyelmi Bizottság, amely még nem tárgyalta az esetet, több fordulós eltiltást is kiróhat a játékosokra. Szintén a Brassó elleni mérkőzés során Marek Curilla fejsérülést, míg Tranca Dani vállsérülést szenvedett. Mindketten kihagyták a keddi edzést. Molnár Zsombor keze szépen gyógyul, könnyen meglehet, hogy a Steaua elleni találkozón már jégre tud lépni. Szerdán szintén edzésbe áll az eddig hátsérüléssel küszködő Hildebrand is.

A HSC Csíkszereda – Bukaresti Steaua mérkőzést szerdán 18 órától rendezik. A csapat vezetősége minden szurkolót vár a mérkőzésre, amely nagyon fontos a román bajnokságra nézve.

A műsorSzerda: HSC Csíkszereda – Steaua (18), Corona – Sportul (12).
Szombat: Galaci Dunărea – HSC Csíkszereda (17.30), Steaua – Corona (14.30), Sportul – Gyergyószentmiklósi Progym (17.30).
Vasárnap: Progym – Sportul (10.30).
A bajnokság állása: 1. Steaua 15 (6 mérkőzésből), 2. Corona 12 (4), 3. HSC 12 (6)m 4. Galaci Dunărea 6 (5), 5. Progym 0 (5), 6. Sportul 0 (4).