Nem ma kezdtük!

Rangadó rangadót követ

2015 december 11.
Belföldi, klasszikus, rangadóval folytatja szereplését a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely pénteken és szombaton a Bukaresti Steaua vendége lesz a román bajnokságban. A páros meccset követően a MOL Liga rájátszásra hajtó együttes a követlen rivális Dunaújvárost, majd a Debrecent fogadja. A késélen táncoló csíki csapatnak kötelezőek a győzelmek.

Nincs megállás a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata számára, amely talán az eddigi legnehezebb periódusa elé néz. 12 nap alatt minimum nyolc, maximum kilenc összecsapáson kell helyt álljon. Többek közt a Románia-kupában. Addigi is a hétvégén két alkalommal a Bukaresti Steaua vendégei lesznek a fiúk, míg vasárnap és hétfőn a MOL Ligában kell vitézkedni a Dunaújvárosi Acélbikák, illetve a Debreceni HK ellen.

A Steaua bár lejtmenetben van képesek meglepetéseket okozni, mint ahogyan tették azt a szezon első felében is. Így őket semmi esetre sem szabad leírni, még akkor sem, ha a román pontvadászatban megnyugtató a két csapat közti pontkülönbség. A belföldi rangadót követően két még fontosabb – MOL Ligás – összecsapás következik, amely a későbbiekben akár a rájátszásba jutásról is dönthet. A közvetlen rivális Dunaújvárosi Acélbikák és az egyelőre biztos rájátszást érő negyedik helyen álló Debreceni HK érkezik. Biztató lehet a csapatra nézve, hogy a legutóbbi hazai mérkőzéseken mindkét együttest sikerült legyűrni. Igaz azóta az újvárosiak is erősítettek és a cívisvárosi alakulatnál is kezd meglátszani Jevgenyij Muhin edző keze nyoma.

„A szakmai stáb nehéz napok előtt áll, hiszen meg kell találjuk a legmegfelelőbb megoldást arra, hogy a meccseinket sorozatban le tudjuk játszani. Az eddigi Steaua elleni találkozók is nagyon nehezek voltak és ezúttal sem számítok könnyűre. Szeretnénk a két meccs után is a román bajnokság táblázatának élén maradni. A MOL Ligában a célunk a rájátszásba jutás. Az elmúlt napokban itt kicsúsztunk a legjobb hat közül és ezt szeretnénk megfordítani. A feladatunk az, hogy a játékosokat megfelelően motiváljuk a találkozókra, illetve ők maguk is meg kell tegyék ezt, hogy a célunkat elérjük” – fogalmazott Artur Oktyabrjov a Sportklub vezetőedzője.

A hétvégi műsor
Román bajnokság: péntek: Bukaresti Steaua – Csíkszeredai Sportklub (17.30, Csíkkarcfalva), Galaci Dunarea – Brassói Corona (17.30); szombat: Steaua – Sportklub (17.30, Csíkkarcfalva), Galac – Brassó (17.30), Gyergyószentmiklósi Progym – Bukaresti Sportul Studentesc (17.30); vasárnap: Progym – Sportul (11.30).
MOL Liga: vasárnap: Brassói Corona – Debreceni HK (18), Csíkszeredai Sportklub – Dunaújvárosi Acélbikák (18), Ferencvárosi TC – MAC Budapest (20); hétfő: Csíkszeredai Sportklub – Debreceni HK (18)m Brassói Corona – Dunaújvárosi Acélbikák (18), DVTK Jegesmedvék – Újpesti TE (19).