Nem ma kezdtük!

Sérültek és új játékosok a csapatban

2015 szeptember 25.
Két nehéz mérkőzésen kell pályára lépjen a HSC Csíkszereda ma és holnap Galacon a román bajnokság keretében. Szűkös keret áll az edzők rendelkezésére, ennek ellenére igyekeznek megszerezni a csapat számára az első bajnoki pontokat.
Újabb nehéz napok elé néz a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata, amely pénteken és szombaton a román bajnok Galaci Dunarea vendége lesz. A csíki csapat sokrétű problémával küszködik, amely hova tovább tornyosodik. Papp Szabolcs, Péter Róbert, illetve Molnár Zsombor sérülését követően Kyle Heffernan, Mihály Ede és Molnár Zoltán sem tudja vállalni a hétvégi meccseket. Ha ez nem lett volna elég több játékosnak egészségügyi problémája van, amelytől függetlenül megpórbálják vállalni a játékot. A HSC vezetősége meg is próbálta elhalasztani a két hétvégi meccset, amelybe nem egyezett bele a román szakszövetség.

De nemcsak rossz hírek vannak! Két új játékos igazolt Csíkszeredába. A 25 éves cseh Marek Peksa személyében új kapus csatlakozott a kerethez. A kapus különböző cseh, illetve a szlovák bajnokságokba pallérozódott. Celjéből Csíkszeredába tette át székhelyét Ziga Kuzman. A 23 éves szlovén hátvéd a HK Maribor neveltje, amellyel szlovén, illetve az osztrák második ligába játszott. A korosztályos válogatottakat végigjárta. A két játékos már alá is írta szerződését.

A két új igazolás mellett öt MHL-es múlttal rendelkező orosz játékos is csatlakozott a kerethez, akik egyelőre próbajátékon vannak.

A Galac elleni mérkőzéseket pénteken és szombaton 17.30-tól rendezik.