Nem ma kezdtük!

A három pont reményében

2014 október 31.
Tizenhárom lejátszott mérkőzés után a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a hét megszerzett pontjával a nyolcadik helyen áll a MOL Ligában. A csíki csapat eddig három győzelmet könyvelhetett el, de egyiket sem a rendes játékidőben. Ezen javíthatnának hétvégén Christer Dreberg tanítványai, akik a Debreceni HK-t fogadják szombaton 18 órától.
Megszerezni a három pontot. Ez lehet a HSC Csíkszereda hétvégi egyetlen célja a jégkorong MOL Liga szombati játéknapján. Ehhez a Debreceni HK-t kellene legyőzni, amely nem lesz egyszerű feladat. A két csapatot a táblázaton tíz pont és három hely választja el egymástól.

Több szempontból is fontos lenne a három pont megszerzése. Egyrészt a HSC játékosai visszanyerhetnék önbizalmukat a több sikertelen mérkőzést követően, amelyeken bár sok esetben jól játszottak, de az eredményben ez nem látszott meg. Ez egyben azt is jelenthetné, hogy megújult erővel, kipihenve várhatnák a soron következő mérkőzéseket, amelyekre csupán közel kéthetes szünet után rendeznek a nemzetközi szünet miatt.

Másrészt a csíkiaknak óriási szüksége lenne a győzelemre, hiszen egyre inkább leszakadó félben van a mezőny többi részével szemben. Ha rájátszás elérését komolyan gondolják, akkor már most neki kell állni és szorgosan gyűjtögetni kell a pontokat.

Ehhez a játék minden elemében javulni kell. A hátvédsor Pojkar érkeztével stabilabb lett, míg a kapuban Ruczuj jó formában véd. Az előrejáték viszont akadozik, dadog a pakk a botokon. A helyzetek sok esetben megvannak, de azok rendre kimaradnak. Ha ezen tud változtatni a HSC trénere Christer Dreberg, akkor egy szép szombati délutánja lehet a csíki szurkolóknak.

„Most már nagyon a körmünkre égett a gyertya. A győzelem mindenekfelett kötelező. Egyrészt a pontok szempontjából, másrészt meg a hangulatért is. Ha nem sikerül nyernünk, akkor nagyon nagy bajba kerülünk. Sorozatosan veszíteni nem jó. Nagy problémánk, hogy nem tudunk gólt lőni. A helyzeteink megvannak, csak nincsenek góllövőink. A Debrecen egy jó csapat. A légiósok mellett, egy pár rutinos hazai játékost is összeszedtünk. Rájuk kell menjünk az első percektől és gólokkal tudnánk őket a legjobban meglepni. Többet kell lőjünk, mint egy-két gól, mert, ha nem, nagyon nehéz dolgunk lesz.” – nyilatkozta Gál Sándor a HSC másodedzője.