Nem ma kezdtük!

A Steaua utolérve

2015 október 31.
Két nap alatt két alkalommal mérkőzött meg a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a Bukaresti Steauával. A csíkszeredai csapat pedig hozta mindkét meccset – egyiket nehezen, míg a másikat könnyedén –, amelynek köszönhetően már a második helyen tanyázik a csapat a román bajnokságban.
Pénteken és szombaton a Bukaresti Steaua volt a soros ellenfele a Csíkszeredai Sportklubnak a román jégkorong-bajnokságban. Az első mérkőzésen biztos volt, hogy a legjobb keret áll fel a jégre, míg második nap meg kellett osztani az erőket, hiszen után a Fehérvár AV19 elleni meccs következett.

A fiúk végül mindkét találkozót behúzták. Az első összecsapás első két harmada nem úgy alakult ahogyan elvárták a szurkolók és a szakmai stáb. A fiúk lassan pörögtek fel, nem voltak elég gyorsak és ez feküdt a fővárosi alakulatnak, amely a második harmadban szerzett találattal egygólos vezetésre tettek szert. Az utolsó harmad viszont remekül sikerült. Rögtön Bors villant kétszer, majd Maggyejev, míg ráadásként Tembijevs is betalált.

A második találkozóra az első két sorral, illetve fiatalokkal és reaktivált Tankóval a soraiban a Sportklub sima győzelmet aratott. A Steaua csupán tíz percig bírta az iramot, ami után esélyük sem volt arra, hogy megszorítsák a kék-fehéreket.

A kettős győzelem azt jelenti, hogy pontszámban a Sportklub utolérte a Steauát és előrelépett a második helyre.

Eredmények
Sportklub – Steaua 4–1
Gól: Bors (41., 48.), Maggyejev(49.), Tambijevs (60.), illetve Anton Butucsnov (36.).

és

Sportklub – Steaua 5–1
Gól: Tambijevs (10.), Moldován (11.), Tankó (28.), Maggyejev (35.), Ozols (37.), illetve Andrej Butucsnov (60.).

Mestermérleg
Artur Oktyabrjov, Sportklub Csíkszereda: „Az első találkozón nem voltunk elég gyorsak és nehezen pörögtünk fel. Ellentétben a második találkozóval, amely úgy gondolom, hogy a vártnál könnyebbre sikeredett.”

Nelu Alexe, Bukaresti Steaua: „Az első mérkőzés két harmadában jól játszottunk. A harmadikban viszont kaptunk egy pár kiállítást, amelyek végén elfáradtunk és nem bírtuk már a tempót. A második találkozóra még fáradtabbak voltunk. Később is kezdtük a felkészülést, mint a Sportklub, ráadásul nekik jóval több meccsük van, aminek köszönhetően összeszokottabb a csapatuk. Úgy gondolom, hogy az első mérkőzésen bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk a Sportklub szintjén játszani.”