Nem ma kezdtük!

Az utolsó kiszállás

2014 december 4.
Az év utolsó magyarországi kiszállására készül a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata, amely sorrendben a Debreceni HK, a Miskolci Jegesmedvék és a Ferencvárosi TC otthonában kell helytálljon. A MOL Liga alapszakaszának felénél a csíki csapat mindössze 11 ponttal áll, részben köszönhetően annak, hogy idegenben nem megy a pontszerzés. A hétvégén mondhatni két közvetlen rivális ellen is pályára lépnek Christer Dreberg tanítványai. Az ellenük való pontszerzés sokat érne.
Felénél tart a jégkorong MOL Liga alapszakasza már, ami a HSC Csíkszereda együttesét illeti. Christer Dreberg legénysége 21 mérkőzés alatt 11 pontot szerzett és a liga sereghajtója. A fiatal csíki csapat súlyosnak mondható vereségbe nem igazán szaladt bele az idei szezonban – kivételt képez a miskolci 7–0 és a debreceni 7–2-es vereség. Sok esetben végig ott vannak az aktuális ellenfél nyakán, de az a plusz, ami egy-egy mérkőzés megnyeréséhez kellett volna, hiányzott. Elég, ha csak az elmúlt pár mérkőzésre gondolunk, amikor rendre vezetett a HSC, de a végét elbukták a fiúk.

A vezetőedző dolgát nehezíti, hogy továbbra sem számíthat több játékosra. Leginkább hátvéd poszton van probléma, ahol nincs meg a három sor, így az elmúlt meccseken az U18-as csapatban érdekelt Szennyes Hunor lett nevezve. Igaz játéklehetőséget nem kapott. Hat játékos az U20-as válogatottban érdekelt, míg Bíró Mátyás jó esetben csak a jövő héten kezdhet edzeni, mellkasi sérülését követően. Rossz hír továbbá, hogy Ruczuj Gellért a kedd esti Brassói Corona elleni összecsapáson megsérült. A kivizsgálások után kiderült, hogy részleges hátsó keresztszalag szakadás van a térdében, ami vízzel is feltelt. Egyelőre még nem lehet tudni, hogy mennyi időt vesz fel a felépülése. A fiatal kapus elmondása szerint nagyon szeretné, ha már a Románia-kupa mérkőzéseken a csapat rendelkezésére állhat, de egyelőre örvend annak, hogy ennyivel „megúszta” és nem néz műtét elé.

Helyére gyorsan igazolt egy új hálóőrt a klub vezetősége a lett Martins Raitums személyében, aki, ha minden jól megy a Debreceni HK elleni összecsapáson bemutatkozhat új csapatában, akárcsak a kanadai csatár Shane Heffernan.

„Pontokért utazunk. A hétvége sikerességének kulcsa az lesz, hogy mennyire tudunk fegyelmezetten és pontosan játszani. Fölösleges, indokolatlan kiállításokat nem szabad összeszednünk. Sok mérkőzésünkön ezek voltak a döntő momentumok. Akárcsak legutóbb Debrecenben, amikor 7–2-re kikaptunk, vagy épp kedden Brassóban. Nem szabad az ellenfélnek lehetőséget adnunk. Úgy látom, hogy egyre közelebb érünk az ellenfelekhez és egyre kisebb dolgok döntenek a győzelemről vagy akár a vereségről. A szűkös kerettel nehéz lesz, hiszen beszűkül a variációs lehetőség. Míg mások négy sorral tudnak játszani és a végére esetleg kettővel, addig mi végig csak három sorral tudunk játszani, ami fárasztóbb. Nézzük viszont a pozitív oldalát a dolgoknak. Shane Heffernan bevetésre kész. Az edzéseken úgy láttam, hogy egy robbanékony, gyors és nagy intenzitással játszó játékos, aki hozzá tud tenni a csapat teljesítményéhez. Érkezett egy új kapus is, aki egyből Debrecenbe fog jönni. Vele még nem sikerült beszélnem, de majd a délelőtti edzésen elválik, hogy milyen állapotban van. Ez a két játékos sokat dobhat a csapaton. A fiúk energiát és önbizalmat meríthetnek ebből” nyilatkozta Christer Dreberg vezetőedző.

A hétvégi műsor

Péntek: Debreceni HK – HSC Csíkszereda (19), HC Érsekújvár – Brassói Corona (19), Dunaújvárosi Dab.Docler – Újpesti TE (19), Miskolci Jegesmedvék – Ferencvárosi TC (20).
Szombat: Ferencvárosi TC – Brassói Corona (18), Miskolci Jegesmedvék – HSC Csíkszereda (20).
Vasárnap: Debreceni HK – Dunaújvárosi Dab.Docler (19), Újpesti TE – HC Érsekújvár (19.30).
Hétfő: Újpesti TE – Brassói Corona (19.30), Ferencvárosi TC – HSC Csíkszereda (20).
Kedd:
HC Érsekújvár – Dunaújvárosi Dab.Docler (19), Miskolci Jegesmedvék – Debreceni HK (20).