Nem ma kezdtük!

Címvédőként a kupában

2014 december 16.
Szerdán elrajtol a jégkorong Románia-kupa 2014/2015-ös idényének tornája Brassóban. A hat résztvevő csapatot két csoportba sorolták. A házigazda Brassói Corona járt rosszabbul, hiszen a Steauával és a Galaccal kell meccseljen. A másik ágon Hargita megyei rangadó dönt a finalista kilétéről.
Címvédőként várhatja a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a Románia-kupa 2014/2015-ös idényének a tornáját. A hat résztvevő csapatot két hármas csoportba sorolták, ahonnan az elsők játszanak a kupáért, míg a második helyezettek a kisdöntőben lesznek érdekeltek. Ami HSC Csíkszeredát illeti a Gyergyószentmiklósi Progymmal és a Bukaresti Sportul Studentescel került egy csoportba. A másik ágon a Brassói Corona, a Bukaresti Steaua és a Galaci Dunarea küzd a fináléért.

A HSC Csíkszereda teljes kerettel várhatja a tornát, ugyanis az U20-as válogatottból hazatértek a fiatalok. Ennek következtében valószínűsíthető, hogy a csapat is jobban be tudja majd osztani erőtartalékait és nem kell majd három soroznia. A sorozatban csupán belföldi kapusok védhetnek ezért Ruczuj Gellért már a múlt héten elkezdte a rehabilitációt. Mint ismeretes a hálóőrnek részleges hátsó keresztszalag szakadás volt a térdében. Az orvosok eredetileg négy hetes tervet adtak neki, amely alapján kell elvégezze a rehabilitációt. A kapus viszont úgy döntött – saját felelőségre –, hogy két hétbe összesűríti a programot és a csapat rendelkezésére áll a Románia-kupa mérkőzésein.

A HSC szerdán a Bukaresti Sportul Studentesc elleni találkozóval kezdi el a sorozatot, majd pénteken a Gyergyószentmiklósi Progymmal játszik. Utóbbi találkozó lesz a csoport fináléja, ezt előre borítékolhatjuk.

Christer Dreberg vezetőedző a Sportul elleni találkozón nem számíthat Tranca Danielre, aki eltiltás miatt nem léphet pályára. Nagy István a Dunaújvárosi Dab.Docler elleni mérkőzés második harmadában sérült meg, ám a keddi edzésen már jégen volt. Kérdéses viszont, hogy mely meccsen tud pályára lépni Shane Heffernan, akinek a bokáját a Miskolci Jegesmedvék elleni összecsapáson lőtték el.

A kupa műsor
A csoport: szerda: Galaci Dunarea – Brassói Corona (19); csütörtök: Bukaresti Steaua – Galaci Dunarea (19); péntek: Brassói Corona – Bukaresti Steaua (19).
B csoport: szerda: Bukaresti Sportul Studentesc – HSC Csíkszereda (15); csütörtök: Gyergyószentmiklósi Progym – Bukaresti Sportul Studentesc (15); péntek: HSC Csíkszereda – Gyergyószentmiklósi Progym (15).
A helyezésekért: kisdöntő (szombat, 17); döntő (vasárnap, 17).

A Román Jégkorong Szövetség tájékoztatása szerint a csoportmérkőzésekre egységesen 15 lejbe kerülnek a belépők, míg a vasárnapi döntőre 20 lejbe. Egyelőre még nem lehet tudni, hogy bár a döntőt valamelyik televíziós csatorna közvetíti-e.