Nem ma kezdtük!

Dobogósok érkeznek

2015 január 9.
Az utolsó méterekhez érkezett a jégkorong MOL Liga alapszakasza. A HSC Csíkszereda tíz fordulóval a vége előtt továbbra is az utolsó helyet foglalja el 18 ponttal. Hétvégén előbb a harmadik helyezett Dunaújvárosi Dab.Docler, majd a listavezető Miskolci Jegesmedvék látogatnak Csíkszeredába.
Tizennégy pont a HSC Csíkszereda lemaradása, a MOL Ligában, az utolsó rájátszást érő helyezéstől, azaz a hatodik pozíciótól. Az alapszakasz hátralevő részében minden mérkőzését kellene hozza a csíki csapat, hogy teljesítse a bajnokság előtti célkitűzését, azaz a rájátszásba való kerülést. Ehhez viszont kisebb csoda kellene.

A csodához pedig az is kellene, hogy a hétvégén előbb a Dunaújvárosi Dab.Doclert és a Miskolci Jegesmedvéket is legyőzze a Christer Dreberg által felkészített csapat. Hazai környezetben egyáltalán nem lehetetlen feladat ez.

A Dunaújvárossal az egész szezon során, úgy idegenben, mint hazai környezetben, kiélezett csatákat vívott a HSC. A négy lejátszott mérkőzés mindegyike szoros volt. A HSC a két hazai összecsapásából az elsőt 4–3-ra megnyerte hosszabbítás után, míg a másodikat 4–2-re elveszítette. Idegenben egy 4–2-es és egy 4–3-as újvárosi győzelem született.

A Miskolci Jegesmedvékkel szemben már nem ilyen „jó” a HSC mérlege. A három idegenbeli mérkőzés folyamán a Miskolc mindannyiszor átgázolt ellenfelén (7–0, 6–1, 8–0), a Vákár Lajos Műjégpályán viszont az eddigi két mérkőzés során meggyűlt a baja a házigazdákkal. Mindkét csíkszeredai mérkőzés pontosztozkodással zárult. Előbb a HSC, majd a Miskolc nyert szétlövések után. Kérés viszont, hogy az egyre inkább formába lendülő borsodi csapatnak mi lehet az ellenszere.

A HSC trénere Christer Dreberg pedig meg is adta a választ: azt a játékot kell játssza a csapat, amelyet mutatott a legutóbbi két mérkőzés alatt az Újpest, illetve az Érsekújvár ellen , azzal a különbséggel, hogy a kapu előtt adódó lehetőségeket nagyobb százalékban kell kihasználni.

„Úgy kell játszanunk, mint ahogyan tettük azt a legutóbbi két mérkőzésünkön. Az Újpest és az Érsekújvár ellen is remekül játszottunk. Rengeteg gólszerzési lehetőséget dolgoztunk ki, amelyeket sajnos rossz arányban használtunk ki. Amennyiben sikerül javítanunk ezen, akkor itthon tudjuk tartani a pontokat és ez is a célunk. Egyelőre úgy néz ki, hogy ebben továbbra sem lehet segítségünkre Bíró Gergő és Pasi Salonen” – mondta Christer Dreberg a HSC vezetőedzője.

A hétvégi műsor
Péntek: HC Érsekújvár – Ferencvárosi TC (19), Újpesti TE – Debreceni HK (19).
Szombat: HSC Csíkszereda – Dunaújvárosi Dab.Docler (18), Brassói Corona – Miskolci Jegesmedvék (19.45, Digi Sport).
Vasárnap: HSC Csíkszereda – Miskolci Jegesmedvék (18), Debreceni HK – HC Érsekújvár (19), Brassói Corona – Dunaújvárosi Dab.Docler (19, Digi Sport), Ferencvárosi TC – Újpesti TE (20).
Kedd: Újpesti TE – Debreceni HK (19.30).