Nem ma kezdtük!

Elbaltázott kiszállás

2015 szeptember 23.
Az előzetes várakozásokkal ellentétben a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata háromgólos vereséget szenvedett a Brassói Corona vendégeként. A találkozó nemcsak a MOL Ligába számított bele, hanem a román bajnokságba is. Így úgy is lehet mondani, hogy kettős vereség lett a vége.
Nem sikerült begyűjteni az első győzelmet az idei szezonban a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának, amely tegnap este a Brassói Corona vendége volt. A találkozót megelőzően több rossz hír érkezett a csíki csapat háza tájáról: Péter Róbert és Molnár Zsombor feliratkozott a sérültek listájára a régebbről sérült Papp Szabolcs mellé, míg Robert Mikeska, illetve Farkas Tamás a tavalyi szezonból hátramaradt büntetését kénytelen tölteni. Mindezen túl többen kisebb sérülésekkel küszködtek.

Ennek fényében a HSC nem tudott teljes kerettel kiállni és ez meg is látszott. A hazai csapat az első harmadra kétgólos előnyt – 3–1 – szerzett, amelyet a második és a harmadik harmadban növelni tudott. Igaz az utolsó felvonásban Bíró Tamás révén még közelebb kerültek a kék-fehérek, de tovább már nem sikerült férkőzni.

Eredmény
Brassói Corona – HSC Csíkszereda 5–2 (3–1, 1–0, 1–1)
Gólszerzők: Mihály Á. (5.,23.), Tranca (7., 20.), Zsók (44.), illetve Antal (11.), Bíró T. (54.).

Mestermérleg
Keresztes Ottó (vezetőedző, Brassó): Az első MOL ligás meccsünk ez, amelyet sikerült megnyernünk, örvendünk a megszerzett három pontnak. Mindig is volt egyfajta rivalizálás a két csapat között, és minden alkalommal tartalékokat kell keresni, hogy meglegyen a győzelem. A mai nap sikerült kihasználnunk az ellenfelünk által elkövetett hibákat, ezért győztünk. A fiúk végig nagyon sokat dolgoztak a jégen.

Geréb István (vezetőedző, HSC Csíkszereda): Nagyon sok hozzáfűzni valóm nincs: elveszítettük a meccset. Van egy pár sérült játékosunk, továbbá nem teljes a keret, így nem tudtunk a megfelelő felállásban jégre állni. A Brassó elleni meccsek mindig nehezek voltak, akárcsak most, amikor ők voltak a jobbak. Legközelebb igyekszünk visszavágni a most elszenvedett vereségért.

Fotó: Tamási Zoltán