Nem ma kezdtük!

Elbukott meccsek Karcfalván

2015 szeptember 20.
Vereséggel kezdte a hazai jégkorong bajnokságot a HSC Csíkszereda, a hétvégén Csíkkarcfalván a Steaua győzte le kétszer a kék-fehéreket. Pedig a pénteki mérkőzés első harmada nem vereséget vetített elő.
A HSC pénteken három-, szombaton négy játékosát is nélkülözte: Farkas és Mikéska az előző bajnoki kiírásból „hozott” három fordulós felfüggesztést, Molnár Zoltán pedig sérült volt, Péter Róbert pedig az első felcsíki meccsen sérült meg.
Az első találkozó első húsz perce remekül sikerült a HSC-nek, a 14. percig három ellentámadás és egy remek támadás végződött csíki góllal, a másodikra viszont a Steaua válaszolt. A második játékrész elején faragott hátrányából a Steaua, amely Catrinoi súlyos sérülése miatt a 18. éves Uruc-kal kezdett a kapuban, a fővárosiak ezért jobban odafigyeltek a védekezésre, mint máskor. A második szünet előtt egyre csökkent a csíkiak előnye, az utolsó harmad első hat percében pedig meg is fordították az állást a „bakák”.

Szombaton a harmadik percig mindkét gárda gólt ért el, a szünet előtt 23 másodperccel a Steaua újabb találatot jegyzett, majd a pihenőt követően egy emberfórt használtak ki a fővárosiak. Molnár Zsombornak sikerült egy duplával kiegyenlíteni, pár másodperc múlva már újra a Steaua vezetett. Az utolsó játékrészben mindkét gárda csak egyszer volt eredményes, így a Steaua a HSC elleni összecsapásokat megnyerte.

Eredmények
Steaua – HSC Csíkszereda 5–4 (1–4, 2–0, 2–0) /Marcus (13.), Jemeljanenko (21.), Bondariev (40.), Timaru I. (44.), Constantin (46.), illetve Moldovan (4.), Mihály (6.), Heffernan K. (14.), Péter (14.)/ és 5–4 (2–1, 2–2, 1–1) /Zabludovszkij (2., 47.), Jemeljanenko (20.), Constantin (28.), Georgescu (37.), illetve Heffernan S. (3.), Molnár (29., 37.), Heffernan K. (54.)/.