Nem ma kezdtük!

Elrontott utolsó húsz perc

2015 november 1.
Derekasan küzdött a Csíkszeredai Sportklub a Fehérvár AV19 elleni MOL Liga meccsen, ám az utolsó húsz percet nem jött ki jól. A két Heffernan testvér bunyója beárnyékolta a meccset, amellyel a találkozót is tönkretették és egyben saját csapatuk tisztes helytállását is aláaknázták.
Két mérkőzésen kellett helyt álljon egy nap alatt a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata. Előbb a román bajnokságban a Bukaresti Steauán gázoltak át a fiúk 5–1-re verve a bakákat. A román bajnokit követően jöhetett a Fehérvár AV19 elleni MOL Liga mérkőzés, amelyre a minimális létszámmal állt ki a csapat. Többek közt Péter Leventével a sorai között, aki másfél éve már befejezte az aktív jégkorongot.

Ennek ellenére jó kis pörgős húsz percet láthatott a közel teltháznyi közönség. Mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, amelyek közül a legnagyobbat K. Hefefernan hagyta ki mikor szólót rontott Kalninsal szemben. Ezt végül a vendégek az utolsó másodpercekben torolták meg egy kontra végén, amelyet Orban értékesített.

A második húsz percre nem változott a játék képe. Élvezetes volt a meccs , de egyre jobban kezdett fáradni a hazai csapat. Ezt a vendégek pedig két alkalommal is büntették. A két gól között Rokaly lőtt parádés gólt. Az utolsó felvonás így kétgólos vendég előnnyel kezdődött és egy gyors gólváltással. Sajnos viszont az utolsó nyolc percet a hazai csapat szinte végig emberhátrányba töltötte. S. és K. Hefferenan teljesen fölöslegesen kezdett bele egy verekedésbe, amellyel saját csapatukat hozták nagyon rossz helyzetbe. Az előnyöket remekül használták ki a vendégek és magabiztosan hozták a meccset.

Eredmény
Csíkszeredai Sportklub – Fehérvár AV19 3–8 (0–1, 1–2, 2–5)
Gól: Rokaly (35., 60.), Molnár Zs. (42.), illetve Orban (20., 55., 57.), Kocsis (27., 55.), Holmberg (39., 42., 48.).

Mestermérleg
Artur Oktyobrjov, Csíkszeredai Sportklub: „Épp hogy a megfelelő létszámú kerettel fel tudtunk állnia meccsre, de ennek ellenére a fiúk jól küzdöttek, büszke vagyok rájuk. Bizonyították, hogy megfelelő karakterrel rendelkező játékosokról van szó.”

Tyler Dietrich, Fehérvár AV19: „Az első harmadban a hazai csapat jobban játszott. A kapusunk több jó védést is be kellett mutasson. A második harmadban felgyorsultunk, támadólag léptünk fel és fontos momentumban, előnyben, gólt is tudtunk lőni. Sajnálom, hogy egy jó hangulatú mérkőzés végül csúnya véget ért. Elégedettek vagyunk a három ponttal. Lenyűgöző az, amit a csíkszeredai csapat csinál vagyis, hogy mindkét bajnokságban részt vesznek párhuzamosan. Néztem a Steaua elleni meccset és biztos vagyok benne, hogy ha azok a srácok is játszottak volna, akkor egy teljesen más mérkőzés alakul itt ki.”