Nem ma kezdtük!

Élt a hazai hibákkal a DVTK

2015 november 27.
Húsz percen át remekül játszott a Csíkszeredai Sportklub a MOL Liga címvédőjével szemben, ám utána érthetetlen hibákból a miskolciak sorra lőtték a gólokat és simán húzták be a meccset. Az Újpest elleni meccsre a szakmai stáb rendet kell tegyen a fejekben.
Bizakodva várta a csíki publikum, illetve a játékosok is a DVTK Jegesmedvék elleni MOL Liga találkozót, ám az sok jóval végül nem szolgáltatott. Bár alakulhatott volna máshogy is.

A Csíkszerdai Sportklub hatalmas erőket megmozgatva kezdte a találkozót és már a harmadik percben vezethetett volna, ha Péter Róbert nem a vasat találja el. Illetve, ha a sorjában kapott emberelőnyökkel élni tudtak volna. Ez viszont nem jött össze. Körbelőtték a fiúk Adorján kapuját, sőt még egyszer Berljov korcsolyáján akadt el az üres kapuba tartó korong.

A kihagyott lehetőségek pedig meg is bosszulták magukat annak rendje s módja szerint. A második húsz percet is előnybe kezdték a hazaiak, ám Ozols hibájából Tóth A. ugrott ki, szembe Peksával és megtörte a gólcsendet. Alig telt el két perc és egy szerencsés góllal – Dansereau hason lőtte Boorast és onnan pattant be a pakk a kapuba – már kettővel ment a Miskolc. Majd négy perc múlva egy újabb egyéni hibát kihasználva Pavuk lőtt szólóból gólt. Időt is kért Oktyabrjov, de sokat nem segített. A csíki játékosok fejben teljesen szétestek. Hab a tortán Hajós gólja volt a 40. percben.

Az utolsó felvonásra Peksát Ruczuj váltotta a kapuban, míg Tambijevs átöltözött. A módosítások sem segítettek. Ruczujt hamar felavatta Cseter. Az idegek sem kezdtek már úgy működni. Ennek jelei Borsnál jelentkeztek, aki fejelés miatt mehetett pihenni. Egyből 25 percet kapott, ami automatikus eltiltást jelent. Remélhetőleg a Fegyelmi Bizottság nem toldja majd meg. Az előnnyel Somogyi alig pár másodperc alatt élt. Ekkor nehéz pillanatokat élt át a Sportklub, majd egyenlő létszám mellett Antal megszerezte a becsületgólt. A végén Gecse és Sagert akaszkodott össze és 19 másodperccel a vége előtt mehettek zuhanyozni.

Az Újpest ellen nagyon össze kell szedje magát a csíki csapat, ha pontokat akar szerezni.

Eredmény
Csíkszeredai Sportklub – DVTK Jegesmedvék 1–6 (0–0, 0–4, 1–2)
Gól: Antal (55.), illetve Tóth A. (21.), Booras (23.), Pavuk (27.), Hajós (40.), Cseter (42.), Somogyi (45.).

Mestermérleg
Artur Oktyabrjov, Csíkszeredai Sportklub: „Jól álltunk bele a meccsbe, az első harmadban pedig irányítottunk is. A második harmadban egy pár egyéni hibából tetemes hátrányba kerültünk és fejben feladtuk a meccset. És ez számomra is egy talány. Kritikus pillanatokat élünk át és az utóbbi idő sikertelenségének az okát meg kell keressük. Csapatként kell működjünk. Reméljük megtaláljuk a megoldást. Össze kell szedjük magunkat és kell bizonyítsuk, hogy van tartásunk.”

Mayer Péter, DVTK Jegesmedvék: „Az első harmadban nem sok jó mozzanatunk volt elől. Döntően a veszélyes zónán kívüli játékunk volt elfogadható. Persze nem szabad elfelejteni, hogy sokat voltunk hátrányban. Annak viszont nagyon örvendtem, hogy ezt a feladatot jól megoldottuk, hiszen a csíkszeredai csapatnak van egy pár jó előnyös játékosuk. A második harmadban a sok munka átbillent és jött egy pár olyan helyzet, amelyekkel tudtunk élni. Utána pedig a hazai oldalon elfogyott az átütőerő. Ez egy nehéz meccs volt. A 6–1 nem tartalmazza, hogy mekkora munkánk volt ebben benne. Néhány lövés nem úgy jön akkor teljesen máshogy is alakulhatott volna. Annak örvendek, hogy a speciális játékunkkal megtudtuk nyerni a meccset, ma épp a hátrányos játékunk volt a kulcs.”

Fotó: László Róbert