Nem ma kezdtük!

Feledtetni a kupavereséget

2014 december 22.
Alig két nappal a jégkorong Románia-kupa fináléja után újfent összeméri erejét a HSC Csíkszereda és a Brassói Corona. Ezúttal viszont a MOL Liga keretében. A találkozón karitatív eseményre is sor kerül, hiszen „Dobj egy macit” akciót szervez a Csíkszeredai Sportklub. Az összecsapás legnagyobb kérdése, hogy a HSC, a bizarr módon elveszített kupadöntő után, fel tud-e állni a padlóról és tudja-e azt a játékot nyújtani, mint vasárnap este.
Sorozatban játsszák az egymás elleni találkozókat a HSC Csíkszereda és a Brassói Corona jégkorongcsapatai. Vasárnap este a Románia-kupa fináléjában mérte össze erejét a két csapat, míg kedden és péntek már a MOL Ligában feszülnek egymásnak.

A kedden 18 órától kezdődő találkozó várakozásait nagyon nehéz megítélni, hiszen mindenki a vasárnap esti Románia-kupa döntő hatása alatt van, úgy a szakvezetés, mint a játékosok. Mint ismert a HSC Csíkszereda 3–2-es vereséget szenvedett. Az összecsapás pikantériáját az adja, hogy 2–1-es csíki vezetésnél – a 49. percben – a brassói egyenlítő találatot egyértelmű les előzte meg, amelyet bár a játékvezetők visszanéztek, mégis érvényesítették Klouda találatát. A visszamutatások és a kimerevített képeken tisztán látszik, hogy a pakk kijött a csíki harmadból, mielőtt Klouda elemi erővel tüzelt volna. A bekapott gól pedig megfogta a csapatot az utolsó tíz percre.

Ami a kedd esti mérkőzést illeti Christer Dreberg vezetőedző biztosan nem számíthat Shane Heffernan, illetve Bíró Gergő játékára. Előbbi bokasérüléséből még nem épült fel, míg Gergő a vasárnapi találkozón, a gólja pillanatában, sérült meg. Kifordult a bokája és előreláthatóan két hétig pihennie kell.

A két alapember, illetve az elvesztett döntő fényében a svéd vezetőedző nem volt túl jó kedvű, de optimizmussal teli várja az újabb találkozót, amelyen visszavágna a Brassónak.

„Egy nagyon jó meccset játszottunk vasárnap este, sőt meg merem kockáztatni, hogy az idény során most ment a legjobban a csapat. Nem tudok napirendre térni az események fölött. Nem értem, hogy a játékvezetők miért büntetnek ilyenekkel minket. Ha tisztességesen veszítünk, elismerem azt, de ez már nem egy normális dolog. És nem az első ebben az idényben. A sport a győzelmek, a sikerek mellett a fair-playről, vagyis a sportszerűségről kéne szóljon. A találkozó során végig éreztem, hogy meglesz a győzelem. 2–2 után viszont mentálisan megtorpantunk, még akkor is, ha megvoltak a helyzeteink. Hogyan lehet ezt kiküszöbölni a keddi találkozóra? Ugyanaz a tűz kell égjen a csapatban, mint vasárnap. Azzal a különbséggel, hogy az adódó lehetőségeket könyörtelenül értékesítenünk kell. Támadásokban és a védekezésben is többet kell nyújtanunk.” – összegzett Christer Dreberg.

Tiltakozik a HSC
A HSC Csíkszereda játékosai, illetve a szakmai stáb fehér karszalaggal a kezükön lépnek pályára a kedd esti Brassói Corona elleni találkozón. Ezzel az akcióval is szeretnék felhívni a figyelmet a játékvezetői tévedésekre, amelyek a HSC eredményességét befolyásolták az elmúlt időszakban.

Dobj egy macit akció!
A keddi HSC Csíkszereda – Brassói Corona jégkorong MOL Liga mérkőzésen harmadik alkalommal szervez „Dobj egy macit akciót” a Csíkszeredai Sportklub. Az elmúlt két esztendőkben több ezer plüssjáték került a jégre. A „Dobj egy macit!” akció során az összegyűlt játékokat a Csíkszeredai Sportklub vezetősége, valamint a HSC Csíkszereda jégkorongozói a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett Csíksomlyói Szent István Gyermekvédelmi Központnak ajánlja fel. A plüss állatokat az első hazai gólnál kell a játéktérre dobni.
A mérkőzéssel kapcsolatos további információ, hogy nőknek/lányoknak továbbra is ingyenes a belépés!