Nem ma kezdtük!

Két orosz is aláírt

2015 szeptember 28.
További két orosz játékossal egyezett meg a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának vezetősége. Anton Berljov és Makszim Kropotin az idei szezonban a kék-fehér együttest fogja erősíteni.
A szentpétervári születésű 21 esztendős Berljov cseh másod és harmadik ligába játszott, illetve két szezonban a MHL-ben is szóhoz jutott. Többek közt tagja volt a Budapest Patriots csapatának is. Honfitársa, Kropotin, két teljes szezont töltött a MHL B-be, majd a múlt esztendőt az MHL-ben fejezte be. Előbbi 21, míg utóbbi 20 esztendős és mindketten csatárok. Csíkszeredában marad még három próbajátékon levő orosz sportoló, akiknek a sorsa még nem dőlt el.

A két orosz játékos, illetve a szlovén Ziga Kuzman nagy valószínűséggel már ma pályára tud lépni a DVTK Jegesmedvék elleni meccsen, ellenben Marek Peksával. Mind a négy játékosnak már a múlt héten elküldték a papírokat a megfelelő szövetségekhez a játékengedély megszerzéséhez. A HSC Csíkszereda vezetősége továbbá előrehaladott tárgyalásokban van két lett, illetve egy fehérorosz játékossal.

A HSC-nél minél hamarabb fel szeretnék tölteni a légiós helyeket ezzel is mentesítve a csapatot a túl nagy terheléstől, úgy román bajnokságra, mint a MOL Ligára. A héten várhatóan teljes lesz a keret. A HSC-nél kétféle légiós kerettel számolnak. Az egyik a minőségi tapasztalt játékosok, akikre elsősorban a MOL Liga küzdelmekre használnának. Míg a másik kategória a fiatal tehetségesek, akiket a román bajnokságba használnának, de sérülés esetén alkalmasak MOL Liga meccsekre is.

A ma délelőtti edzésen ugyan jégre állt Kyle Heffernan, illetve Antal Zsombor, ám sérülésük megakadályozta abban, hogy a programot végigcsinálják, így nagy valószínűséggel nem fognak játszani. A keretből így ma nem játszik Papp Szabolcs, Péter Róbert, Molnár Zsombor, Molnár Zoltán, Antal Zsombor, Oleg Blagoj, illetve Kyle Heffernan.

„A két galaci meccsre alig háromsornyi játékossal tudtunk elutazni. Többen sérüléssel küszködnek, ami miatt nem tudták a meccseket vállalni. Mihály Ede és Antal Zsombor eleve sérülten álltak fel, míg Oleg Blagoj az első meccsen lesérült. Így minőségi és mennyiségi különbség is kialakult a két csapat között. Ennek ellenére a fiúk mindkét találkozón 150 százalékot nyújtottak, de ez csak egy pontra volt elég. A szív és az akarat megvolt. De ne felejtsük el, hogy a Galacnak egy MOL Liga szintű csapata van. Most következik két nagyon nehéz MOL Liga meccs, amelyen igyekszünk tisztességgel helyt állni és a lehető legjobban megnehezíteni az ellenfelek dolgát. Reméljük, hogy az új játékosoknak is sikerül a papírjait intézni és be tudjuk majd dobni őket is. Nagy szükség van rájuk, hiszen rengeteg a sérült játékos”.