Nem ma kezdtük!

Két rövidzárlat

2015 október 6.
Jól játszott a HSC Csíkszereda hétfő este az Újpest vendégeként, ám mégis vesztesen hagyta el a játékteret a kék-fehér együttes. A három hétvégi MOL Liga meccsen egy pont sem termett a csíki csapatnak. Folytatás pénteken a Dunaújvárosi Acélbikák ellen.
Két sima vereség után érkezett meg a HSC Csíkszereda hétfő este Újpestre, ahol igyekezett bizonyítani, hogy csalóka a jégkorong MOL Liga táblázatán az utolsó hely. Ezt az első harmadban a helyszíni beszámolók szerint nem igazán sikerült bizonyítani, bár az Újpest sem volt elemében hiába lőtt többet kapura. A másodikban viszont felpörögtek a csíki fiúk és a nagyobb lehetőségek előttük adódtak. Gólt viszont a hazaiak szereztek a 29. percben. Az utolsó harmad elején jött viszont az egyenlítés. Az új igazolás Ozols volt eredményes emberelőnyben. A találkozó hajrájáig úgy tűnt nem bírnak egymással a felek, ám ekkor jött két rövidzárlat és előbb Kiss Dániel, majd a lilák új igazolása Pance két gólt lőve Ruczujnak eldöntötték a találkozó és egyben a három pont sorsát.

Eredmény
Újpesti TE – HSC Csíkszereda 3–1 (0–0, 1–0, 2–1)
Gólszerzők: Dósa (29.), Kiss D. (57.), Pance (59.), illetve Ozols (45.).

Mestermérleg
Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Nagyon nehéz szülés volt. Sok olyan hibát elkövettünk, ami az egyéni felelősség számlájára írható. Amikor vezetünk, akkor is tartani kellene magunkat a megbeszéltekhez. Hálistennek egy gólon tudtuk tartani az egyre jobb Csíkszeredát.

Artur Oktyabrjov (vezetőedző, HSC Csíkszereda): A mérkőzés előtt csak néhány alkalommal tudtam beszélni a srácokkal, próbáltuk kielemezni a korábban elkövetett hibákat. Megtaláltuk a helyes utat, végig küzdöttünk, de sajnos a végén elkövetett néhány hiba miatt elúszott a pontszerzés.