Nem ma kezdtük!

Kétfelé osztott keret

2015 december 3.
Nem sikerült áthidalni a hétvége problémáit, így a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata újfent kénytelen kétfelé osztani erőit. A hétvégén ugyanis úgy a román bajnoki pontvadászatban, mint a MOL Ligában helyt kell álljon a csapat. Előbbiben megyei rangadókat rendeznek, míg utóbbiban a liga első három helyezettje ellen kell felvegyék a harcot a kék-fehérek. Három-három sor áll a rendelkezésre.
Hiábavaló volt minden tárgyalás, illetve remény arra, hogy a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata ne kelljen kétfelé ossza erőit a hétvégére. Újból áthúzódtak a tervek az idei bajnokságban és valószínű nem utoljára, minden szándék ellenére…

A feladat így adott: négy nap alatt öt meccsen kell helytálljanak a fiúk és lehetőleg pontokat szerezzenek. Pénteken és szombaton a román bajnoki pontvadászatban a Gyergyószentmiklósi Progym látogat Csíkszeredába. A honi pontvadászat felénél a Sportklub jól áll, hiszen 42 ponttal az első helyen tanyáznak, ellenben a gyergyószentmiklósi alakulattal, akik 27 pontot gyűjtöttek eddig és hét ponttal vannak lemaradva az elődöntőt érő negyedik helytől.

A MOL Ligában viszont fordított a helyzet. Itt a Sportklub van egy hajszállal lemaradva a rájátszást érő helytől, így ezért is lett volna fontos, hogy a Fehérvár, a Miskolc, illetve a MAC ellen a teljes keret tudjon utazni.

A Sportklub MOL Ligás keretéből 13 játékos maradt itthon: Tambijevs, Berljev, Alexeyev, Ozols, Bors, Moldován, Farkas, Bíró T., Kuzman, Salló, Mihály, Molnár Zoltán és Ruczuj. Őket egészítik majd ki az ifjúságiak, illetve egy-két reaktivált játékos. A többiek – három sor – pedig a magyarországi portyán kell a tudásuk legjavát adják. A „két csapat” vasárnap fog találkozni, hiszen a Progym elleni szombati találkozót követően az itthoni keret elutazik Budapestre, hogy a MAC ellen, már mindenki bevethető legyen.

„A szurkolók remélem megértik, hogy milyen problémákkal szembesülünk. Újból kellemetlen és egyben nehéz helyzet elé álltunk, ami a hétvégénket illeti. A csapatot kétfelé kellett osszuk. Ezt úgy próbáltuk megoldani, hogy mindkét fronton versenyképesek legyünk. Egyértelmű célunk, hogy pontot, illetve pontokat szerezzünk úgy a román bajnokságban, mint a MOL Ligában” – fogalmazott Artur Oktyabrjov vezetőedző.

MOL Liga
Péntek: DVTK Jegesmedvék – Debreceni HK (18.30), Újpesti TE – Dunaújvárosi Acélbikák (19), Fehérvár AV19 – Csíkszeredai Sportklub (19.30), Ferencvárosi TC – Brassói Corona (20).
Szombat: MAC Budapest – Brassói Corona (19), DVTK Jegesmedvék – Csíkszeredai Sportklub (19.30).
Vasárnap: Fehérvár AV19 – Újpesti TE (18.30), Ferencvárosi TC – Debreceni HK (20).
Hétfő: MAC Budapest – Csíkszeredai Sportklub (19, M4), DVTK Jegesmedvék – Brassói Corona (19.30).

Román bajnokság
Péntek: Csíkszeredai Sportklub – Gyergyószentmiklósi Progym (17.30), Brassói Corona – Bukaresti Steaua (18.30).
Szombat: Sportklub – Progym (16.30), Sportul Studentesc – Galaci Dunarea (17.30), Brassó – Steaua (18).
Vasárnap: Sportul – Galac (11.30).