Nem ma kezdtük!

Kezd pörögni a HSC gépezete

2015 október 12.
A Dunaújváros és a Sportul Studentesc után sorozatban negyedik mérkőzését is behúzta a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata. Ezúttal mondhatni hatpontos meccsen diadalmaskodott a Brassói Corona ellen, amely egyben MOL Liga és román bajnoki mérkőzésnek is számított. A csíki csapat speciális játéka ismételten lenyűgöző volt, amely biztosította a győzelmet, de a különbség akár nagyobb is lehetett volna.
Kettős fontosságú mérkőzésen aratott magabiztos győzelmet a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a Brassói Corona ellen hétfő este hazai környezetben. A találkozó a MOL Ligába, illetve a román bajnokságba is beszámított.

A találkozót a hazai szurkolók nyomására is nagy elánnal kezdte a csíki csapat, amely hamar be akarta bizonyítani, hogy ki az úr a háznál. Ez viszont csak az első két emberelőnyös helyzet után jött ki. Előbb Antal, majd Berljov mattolta Tőkét. A kétgólos előnyből viszont Bíró Mátyás hamar lefaragott egy villámgyors kontra után. A kék-fehéreket viszont nem fogta meg a bekapott gól, de Tőke lehúzta a rolót.

A második játékrészben sok változás nem esett a játék képében. Nagy volt a Sportklub fölénye és ez három gólban is jelentkezett, amelyre csak egyel tudtak válaszolni a vendégek. Az utolsó felvonás vendég emberelőnnyel kezdődött, amelyet nem tudtak kihasználni, de egyenlő létszám mellett Márton volt eredményes egy újabb ellentámadás után. A folytatásban újfent a hazaiaké volt a főszerep, de a további gólok nem jöttek. Az utolsó másfél percre a vendégektől lekorcsolyázott Tőke, de a plusz embert nem tudták kihasználni.

A Sportklub teljesen megérdemelten tartotta itthon a pontokat és az kialakult eredmény a vendégcsapatra hízelgő. A csapat emberelőnyös játéka újfent remekül működött, hiszen az ötből négy így született.

Eredmény
HSC Csíkszereda – Brassói Corona 5–3 (2–1, 3–1, 0–1)
Gól:
Antal (9.), Berljov (12., 25.), Tambijevs (36., 37.), illetve Bíró M. (12.), Nagy Cs. (33.), Márton (44.).

Mestermérleg
Artur Oktyabrjov, HSC Csíkszereda: „Úgy érzem, hogy a találkozó nagy részét uraltuk. Sajnos elkövettünk egy pár hibát, amelyet az ellenfél könyörtelenül kihasznált. Viszont meg kell jegyezzem, hogy a fiúk hatalmas energiát fektettek ebbe a mérkőzésbe és meg is lett az eredménye. A speciális játékunk ismételten jól működött, ami ezúttal is kulcsfontosságú volt a találkozó végkimenetelét illetően.”

Keresztes Ottó, Brassói Corona: „Figyelmetlenségből, koncentrációs hibából kaptuk az első gólt, ami azért baj, mert nem az első alkalom a bajnokság során. A fiúk különben jól hokiztak, végig közel tudtunk maradni, de nem lehet a Sportklubnak ajándék gólokat adni, mert vannak olyan játékosok, akik az adandó alkalmakat azonnal büntetik. Tőke jól védett, de a Sportklub a lehetőségeit jól értékesítette. Jobban oda kell figyeljünk védelembe. Sajnos sok a csatárunk, akiket át kellett neveljünk és ez időigényes feladat, de azon vagyunk, hogy ezeket a problémákat minél hamarabb megoldjuk.”