Nem ma kezdtük!

Már az első helyen

2015 november 15.
Első helyre állt a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a román bajnokságban miután a hétvégi román bajnokikon a lehetséges hat pontból ötöt megszerzett a címvédő Galaci Dunarea ellen.
Hat pontot szeretett volna szerezni a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a pénteki, illetve a szombati Galaci Dunarea elleni találkozók során. Ezt a célkitűzést nem sikerült maradéktalanul teljesíteni, hiszen a hat pont helyett „csupán” öt jött össze. Pénteken a felek két harmadon át keményen gyötörték egymást és hiába jött meghatározó légiósai nélkül a Galac Csíkszeredába jól tartotta magát. Az utolsó harmadra viszont kijött a két csapat közti különbség és a csíkiak négy góllal nyerve könnyedén hozták a meccset.
Szombaton a Sportklub trénere az első sort pihentette és másoknak adott lehetőséget. Szemmel láthatóan nem voltak összecsiszolódva a sorok és ebből kifolyólag sok volt az üzemzavar a hazai oldalon. Ezt igyekezet kihasználni a vendégcsapat és a 45. percben már 5–3-ra vezettek. A Sportklub ekkor huszáros hajrát nyitott és hosszabbításra mentette a meccset. A győztes kilétét a büntetőlövések döntötték el, ahol egyedül a csíki Gyagyusko volt eredményes. A Sportklub ezen két győzelemnek köszönhetően átvette a vezetést a román bajnoksgban.

Eredmények
Csíkszeredai Sportklub – Galaci Dunărea 8–4 (2–2, 3–2, 3–0)
Gól:
Berljov (4.), Bednar (15.), Molnár Zsombor (22.), Tambijevs (26., 56.), Farkas (33.), Salló (46.), Molnár Zoltán (57.), illetve Munteanu (14.), Csernenko (19.), Pál (22.), Nagy (40.).

Csíkszeredai Sportklub – Galaci Dunărea 6–5 (2–1, 1–3, 2–1, 0–0, 1–0) – szétlövés után
Gól:
Antal (1.), Moldován (3., 48.), Molnár Zoltán (31.), Bednar (59.), Gyagyusko (65. - GWS), illetve Hildebrand (7.), Szőcs (22.), Lőrincz (23.), Góga (31.), Krajci (45.).