Nem ma kezdtük!

Nem szabad botlani

2014 november 21.
A hétvégi sikertelen idegenbeli portya után a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata hazai környezetben igyekszik menteni a menthetőt. 25 mérkőzéssel a MOL Liga alapszakaszának vége előtt a csíki csapat az utolsó szalmaszálakba kapaszkodik, bár még sok van a bajnokságból és sok pont van játékba. A győzelmek kötelezőek innentől kezdve. Hétvégén két olyan csapat érkezik Csíkszeredába, akiket a legutóbbi alaklommal sikerült legyűrniük a fiúknak.
Nincs könnyű helyzetben a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a MOL Ligában, hiszen 25 fordulóval a sorozat alapszakaszának vége előtt, 10 bezsebelt ponttal az utolsó helyen állnak. Igaz csupán nyolc egységnyire van a rájátszást jelentő hatodik helytől. A hétvégén legalább vesztett pontok tekintetében elérhetővé válik a hatodik hely. Ehhez nem kell mást tennie Christer Dreberg tanítványainak, minthogy legyőzzék a Debreceni HK-t, illetve az Újpesti TE együtteseit a hétvégi fordulókban. A csíki csapatnak ez legutóbb sikerült mindez hazai környezetben. A Debrecen HK elleni volt az első, és egyben egyetlen, rendes játékidőben aratott győzelem, míg az Újpestet szétlövések után sikerült legyűrni.

Sorrendben előbb a debreceni együttes látogat Csíkszeredába, akik nincsenek jó passzban. Na nem a mutatott játékot illetően, hanem újfent több fontos játékosuk esett ki sérülés miatt. A hétvégén nem tud pályára lépni a kiváló képességű Szavva Borogyin hálóőr és Vitalij Szicsov sem. Jevgenyij Muhin ismételten nehéz feladat elé van állítva, ami a sorok alakítását illeti.

A Debrecen után a rossz passzban levő Újpesti TE ellen játszik a HSC. A lilák sincsenek sokkal jobb formában, mint a csíki csapat. Sorozatban hozták a vesztes mérkőzéseket az utóbbi időben, kivéve a HSC elleni Megyeri úti találkozót. A vesztes mérkőzések nagyban betudhatóak annak is, hogy az első soruk megbomlott miután Elomo és Tapio is kiesett. Hétvégén viszont már pályára lépnek.

Ami a csíki csapat háza táját illeti egy sérült és egy visszatérő van. Mihály Ede lábsérülés miatt ki fogja hagyni a hétvégi mérkőzéseket, míg Bíró Tamás a héten már elkezdte az edzéseket csuklósérülése után, így meglehet, hogy bevethető lesz a hétvégén.

A hétvégi mérkőzés előzetest Gál Sándor a HSC Csíkszereda nagyon rövidre és velősre zárta. „Kötelező győznünk mindkét mérkőzésen, ha a célt, amelyet kitűztünk a szezon előtt magunk elé teljesíteni akarjuk” – fogalmazott Gál Sándor.

A hétvégi műsor
Péntek: HC Érsekújvár – Ferencvárosi TC (19), Miskolci Jegesmedvék – Dunaújvárosi Dab.Docler (20).
Szombat: Brassói Corona – Újpesti TE (18), HSC Csíkszereda – Debreceni HK (18).
Vasárnap: Brassói Corona – Debreceni HK (17), HSC Csíkszereda – Újpesti TE (18), Dunaújvárosi Dab.Docler – HC Érsekújvár (18), Ferencvárosi TC – Miskolci Jegesmedvék (20).

Emlékezés Rajz Attilára
Szombaton a HSC Csíkszereda – Debreceni HK mérkőzés előtt Csíkszeredában is megemlékeznek Rajz Attiláról. A Vákár Lajos műjégpálya előtt gyertyagyújtással lehet emlékezni a csíkszeredai születésű hokisra, aki 2000-ben román bajnoki címet nyert a klubnak, továbbá a mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődik.