Nem ma kezdtük!

Sok munka mindennek a kulcsa

2015 október 8.
Alighogy hazaért a második magyarországi túráról a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata, Artur Oktyabrjov máris munkába állt. Az orosz tréner napi két edzést iktatott be és komolyan megdolgoztatta a fiúkat. Közbe jutott egy kis idő arra is, hogy a csapatról is beszéljen. Az edzéseken látottak alapján, illetve a rövid interjú után egyértelműen kiderült az, hogy a jégkorong-filozófiájának alapelve a munka.

– Kihívás Önnek a Csíkszeredai Sportklub edzőjének lenni?

– Természetesen az. Miért is ne? Már régóta vártam arra, hogy újra kispadra ülhessek és amikor a klub vezetősége megkeresett a szándékkal, azonnal igent mondtam. Remélem sikerül bizonyítani. Úgy érzem a csapat jelen pillanatban nem olyan helyet foglal el, mint amelyet megérdemel.

– Mi a véleménye a csapatról?

– A csapaton belül most egy nagyon kellemetlen helyzet van. A fiúk nem hiszik el magukról, hogy képesek meccseket nyerni. Sok pontot elveszítettünk és ez rosszul hatott. Remélem, hogy ez a tendencia megfordul és a jó irányba sikerül elmozdulni.

– Ezt bizonyítja a 14 meccs óta tartó nyeretlenségi széria is… Mit lehet csinálni egy ilyen helyzetbe?

– Elsősorban a sok munkában rejlik a kulcsa mindennek. Ennek fontos alapelembe az, hogy a fiúk az edzésen és nemcsak mindent kiadjanak magukból. Keményen kell dolgozzanak. Ezek után, az elvégzett munka alapján, el kell döntsem, hogy kik kerülnek be a csapatba, milyen sorba és kinek mi lesz a feladata.

– Kint volt a legutóbbi három idegenbeli meccsen, de további találkozók felvételét is látta. Ez alapján mi a véleménye a ligáról?

– A csapatok nagy része fiatal kerettel dolgozik. Ennek ellenére úgy látom sok potenciál van az együttesekbe. Minden csapat komolyan veszi a sorozatot és dolgoznak azért, hogy feljebb kerüljenek. Mi is ezt az utat kell bejárjuk Mérkőzésről mérkőzésre előre kell lépjünk, hogy a végén majd komoly tényezővé váljunk a ligába.

– A hétvégén két MOL Liga mérkőzést játszik a csapat. Előbb a Dunaújvárost, majd a Brassót fogadjuk. Mit sikerült megtudnia erről a két együttesről?

– Tudom, hogy a héten a két ellenfelünk épp egymás ellen játszott. A mérkőzés anyagát megkapom a segédedzőimtől és az kielemzésre kerül. A látottak, illetve a további információk alapján igyekszünk maximálisan felkészülni és arra fogunk törekedni, hogy a legtöbb pontot itthon tartsuk.