Nem ma kezdtük!

Szűkös keret a hétvégére

2014 november 27.
Nagyon nehéz mérkőzés elé néz a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata vasárnap este 19 órától a MOL Liga címvédő HC Érsekújvár ellenében. A csíki csapatból jelen pillanatban tíz játékosra nem számíthat a szakmai stáb, de meglehet, hogy lesznek, akik tudják majd vállalni a játékot. Csütörtök délelőtt pedig egy újabb kanadai játékos csatlakozott a kerethez.
Viharos napokon van túl a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata. A múlt héten távozott a csapattól Niklas Sjölund, majd a hét elején Marek Curilla és David Pojkar is elhagyta a keretet. Érkezett viszont a finn Pasi Salonen, aki a szerda esti Brassói Corona elleni 4–2-re megnyert összecsapáson góllal mutatkozott be a csíki közönségnek. Az érkezők névsora tovább nőtt.

A lengyelországi Katowiceből Csíkszeredába helyezte át székhelyét a kanadai Shane Heffernan. A 27 esztendős csatár pályafutása kezdetén különböző kanadai, illetve amerikai ligákban játszott, ahol szép mutatókkal rendelkezett. Első alkalommal a 2010/2011-es idényben játszott Európában a norvég másodosztályú Tonsberg Vikingsnél, majd a lett bajnokságban, a szlovák Extraligás Zsolnánál, Fehéroroszországban, a svéd Osby IK-nál. Az idei szezont a lengyel Katowicében kezdte, ahol négy mérkőzésen négy pontot szerzett.

A játékos érkezésével viszont a keret szűkössége nem oldódott meg. A Brassói Corona elleni szerda esti összecsapást követően ugyanis a csapat hat játékosa – Ilyés Norbert, Gecse Hugó, Geréb István, Molnár Zoltán, Hildebrand Szabolcs, Rokaly Norbert – elutazott az U20-as válogatott felvidéki edzőtáborába, ahonnan a korosztályos csapat Tallinba utazik a Divízió II/A csoportos világbajnokságra. A szakmai stáb pedig bizotsan nem számíthat a hétvégén Moldován Ervinre, illetve Bíró Mátyásra. Előbbi visszatérése decemberre várható, míg utóbbi az Újpest elleni összecsapáson szenvedett mellkasi sérülést, amely előreláthatóan még kéthetes pihenést igényel. Kérdéses továbbá Michal Satek és Bíró Ottó játéka is. Satek a Debrecen elleni mérkőzésen szenvedett bokasérülést, ám a héten már próbálkozott az edzéssel, míg Bíró Ottó a Brassó ellen a műtött térdére kapott ütést. Az orvosi stáb értékelése szerint jó esetben játszhat hétvégén.

A meglevő problémák ellenére Gál Sándor bízik a csapatban és reményei szerint a szerdai román bajnoki siker löketet ad a csapatnak: „Remélem, hogy a Brassó ellen aratott győzelem egy löketet ad számunkra, ami a folytatást illeti. Sajnos a hétvégén újfent improvizálni kell. Ez így jött össze, de hát a válogatottnak eleget kell tenni. A fiataloknak viszont jó, hogy nemzetközi szinten is bizonyíthatnak. Rosszkor jött, hiszen a szezon előtt nem tudhattuk, hogy ennyire megszűkül a keretünk. Remélem lesz háromsornyi játékosunk. Kell dolgozzunk tovább, akik itthon maradtunk és a végsőkig kell küzdeni”.

A MOL Liga hétvégi műsora
Péntek: Újpesti TE – Ferencvárosi TC (19), Debreceni HK – Miskolci Jegesmedvék (19).
Szombat: Brassói Corona – HC Érsekújvár (18).
Vasárnap: HSC Csíkszereda – HC Érsekújvár (19, Digi Sport), Újpesti TE – Miskolci Jegesmedvék (19.30), Ferencvárosi TC – Dunaújvárosi Dab.Docler (20).
December 2., kedd: Brassói Corona – HSC Csíkszereda.