Nem ma kezdtük!

Védeni akarok a kupában

2014 december 12.
Ruczuj Gellért a HSC Csíkszereda kapusa úgy néz ki, hogy a jövő héten kezdődő Románia-kupára vállalni tudja a játékot. Mint ismeretes a hálóőr a Brassói Corona ellen elveszített idegenbeli mérkőzésen sérült meg (részleges hátsó keresztszalag szakadás volt a térdében).
Az orvosi stáb előzetesen egyhónapos kihagyást, illetve rehabilitációt írt ki a kapusnak, aki viszont hamarabb vissza akar térni és már a Románia-kupában védeni szeretne.

„Eredetileg egy hónapot kellett volna kihagyjak, de saját felelőségre vállalni akarom a Románia-kupán való részvételt. A csapatorvos nem szerette volna megengedni, hogy ilyen hamar visszatérjek, de a csapatért ezt most meg kell tenni. Az eredeti négyhetes rehabilitációt most két hétre összegyúrtuk. Reggelenként tornásztatom a lábam, míg délutánonként úszni járok, ahol különböző gyakorlatokat kell elvégezzek. Jövő héten már biciklizni is fogok. Ma viszont már jégre álltam és részt vettem a csapat edzésén” – mondta Ruczuj Gellért.

A fiatal kapus elmondta könnyen meglehet, hogy nem lesz százszázalékos ezért majd megtörténhet, hogy nem fog tudni ugyanazon a szinten védeni. „Mindezek ellenére mindent megteszek azért, hogy a csapat sikerrel vegye az akadályokat. Bízom abban, hogy meg tudjuk nyerni a kupát és a csapat segítségére, hasznára tudok lenni. Szándékomat, miszerint vállalni akarom a játékot közöltem a szakmai stábbal és a vezetőséggel is” – jegyezte meg Ruczuj.

Mint ismeretes a Románia-kupában csak belföldi kapusok védhetnek, így sem Kozuchot, sem Raitumsot nem nevezheti a címvédő HSC.

A Románia-kupa csoportmérkőzésein a HSC a B csoportba került, ahol sorrendben a Bukaresti Sportul Studentesc és a Gyergyószentmiklósi Progym lesz az ellenfél. A csíki csapat december 17-én a Sportullal, míg 19-én a Progymmal mérkőzik meg. A csoportelső játszhatja a finálét az A csoport győztesével. A másik ágon a Brassói Corona, a Bukaresti Steaua és a Galaci Dunarea küzd a fináléba kerülésért.

A HSC csoportmérkőzései mindkét nap 15 órától lesznek. A finálét december 21-én 17 órától rendezik. A tornát, mivel Gyergyószentmiklóson nem fejeződött be a pálya felújítása, Brassóban rendezik.