Nem ma kezdtük!

Vereségek a BEK-ben

2014 október 19.
Mindhárom mérkőzését elvesztette a HSC Csíkszereda női jégkorong csapata az Ankarában rendezett Bajnokcsapatok Európa Kupája A csoportjában. Pénteken a Koncsak Kinga által felkészített gárda a házigazda Milenyum csapatától egy szoros találkozót követően kapott ki, szombaton az Aiszulu Almaty aratott kiütéses sikert, míg vasárnap a szlovák HK Poprád lépte le a csíki lányokat.
Ankarában lépett pályára a HSC Csíkszereda női jégkorongcsapata a Bajnokcsapatok Európa Kupája A csoportjában a házigazda Milenyum Ankara, a kazah Aiszulu Almaty és a szlovákiai HK Poprád ellen.

A csíki csapat célja a harmadik hely megszerzése volt a csoportban, ám ez már az első napon elúszott, amikor a Koncsag Kinga által felkészített csapat kétgólos vereséget szenvedett a török csapattól. Az első harmadban Bíró Bernadette és Sándor Ibolya góljaival még vezetett a HSC, ám a második és a harmadik harmadban már nem jött ki a lépés.

A szombati találkozón a 15 kapott gól ellenére hősisen védekeztek a csíki lányok, a kazah csapat ugyanis 117 (!) alkalommal lőtt kapura, Antal Beáta 47 és fél perc alatt 84, míg Kurkó Andrea 12 és fél perc alatt 18 lövést hárított.

A torna zárónapján a Poprád ellen is hősiesen küzdöttek a lányok, de végül tízgólos vereséget szenvedtek.

Eredmények
1. nap: Milenyum Ankara – HSC Csíkszereda 4–3 (0–2, 2–0, 2–1) /Biró Bernadette, Sándor Ibolya, György Csilla)
2. nap: Aiszulu Almaty – HSC Cskszereda 15–0 (4–0, 7–0, 4–0).
3. nap: HSC Csíkszereda – HK Poprád 0–10 (0–2, 0–4, 0–4).