Nem ma kezdtük!

Vízválasztó hétvége előtt

2016 január 22.
Nagyon fontos három idegenbeli mérkőzésen lép pályára a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a MOL Ligában. A kék-fehér alakulat a meccsek sorozatát pénteken este Dunaújvárosban kezdi, majd szombaton Székesfehérváron folytatja és hétfőn Pesterzsébeten zárja a kört. A rájátszás jelen pillanatban nem elérhetetlen, de ahhoz nemcsak jó játék, hanem gólok és győzelmek is kellenek.
Nem változott a Csíkszeredai Sportklub célja a jégkorong MOL Ligában, vagyis továbbra is a rájátszásba kerülést kell elérni. Az alapszakaszból még nyolc mérkőzése van hátra az alakulatnak és jelen pillanatban nemcsak a hatodik, de még akár az ötödik hely is elérhető. Ehhez viszont kellenek a győzelmek, ami nem lesz könnyű.

A sort Dunaújvárosban kezdik a fiúk, ahol egy lelkileg feldobódott hazai csapat vár miután legyőzték a Brassói Coronát és életben tartották matematikai esélyüket a rájátszásba kerüléshez. A sort a Fehérvár AV19 követi, ahol az eddigi két meccsen mindig termett babér, ellenben a hazai meccsekkel. Legvégül, hétfőn, talán a legfontosabb a Ferencvárosi TC elleni párharc következik. A zöld-fehérek közvetlen riválisok, jelen állás szerint, a rájátszásba jutásért.

A három mérkőzés végkimenetele nagyban befolyásolhatja a csapat sorsát, ami a MOL Liga idei szezonját illeti. Minden megszerzett pont sokat számíthat a végelszámolásnál.

– Az utolsó méterekhez érkeztünk a MOL Ligába és azt mindenki meg kell értse, hogy ez a hétvége egy vízválasztó lesz a csapat életében. Úgy érzem megfelelően sikerült felkészülnünk, mindenki nagyon keményen dolgozott az edzéseken. Továbbra is a rájátszás a célunk, amelyre még mindig jó esélyük van. Az elmúlt mérkőzéseken is jól játszottunk, megvoltak a lehetőségeink, de a gólszerzéssel hadilábon álltunk. Amennyiben a lehetőségeinket jó százalékkal sikerül kihasználnunk, akkor meglesznek az óhajtott győzelmek, amelyekre szükségünk van. Magabiztosak kell legyünk, többet kel próbálkozzunk a kapu előtt, illetve a támadásokat lövésekkel kell befejezni. Nem szeretnék pontszerű célkitűzéseket támasztani a csapat elé. Keményen meg kell dolgoznunk a siker érdekében és ehhez megfelelő hozzáállást várok – fogalmazott Artur Oktyabrjov a kék-fehérek vezetőedzője.