You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Interjú
Tények
Érdekesség

7. Jász Kupáról hoztak érmeket gyorskorcsolyásaink

Utolsó nemzetközi versenyén vett részt Szőcs Renáta és csapata. Szomorúan indult útnak fiatal korcsolyás csapatunk, mivel a 7. Jász Kupával egyidőben került megrendezésre az Ifjúsági Olimpia is, ahová kis sportolóink ezúttal nem voltak hivatalosak.


Lett volna tehetséges sportolója a Sportklubnak is, viszont működő szövetség hiányában Románia csak egy női sportolóval vehet részt az Olaszországban megrendezett Ifjúsági Olimpián. Tehát lenyelve ezt a nagy békát és a fiók aljából össze keresve némi lelkesedést, elindultak az edző vezetésével kilencen Jászberénybe.

Első nap a nagyobbak álltak rajthoz. Pongrácz Vákár Kriszta 5. helyen végzett, mix váltóban pedig 1. helyezést értek el, Szigyártó Ádám 6. helyen végzett, Török Boglárka Anna pedig 15. lett ugyanebben a futamban.

Második nap már a kicsik is jégre léptek. András Vivien 500 m második hely 222 m - első hely, 333 m- első hely, összetettben első hely.

Lőrinczi Mátéfi Viola Veronika, 39 fokos lázzal korcsolyázta végig a hétvégét és még így is kimagasló teljesítményt nyújtott, 500 m - első hely, 222 m - második hely, 333 m - második hely. Összetettben pedig második helyen végzett.

Veress Klára 9. helyezést ért el.

András Kevin 333 m - második hely, 222 m - második hely, 500 m - hatodik hely. Összetettben 3 hely , valamint kicsi lányaink ( Vivi, Veca és Klára ) 4. helyezést értek el váltóban.

Hosszú Fülöp Magor a harmadik helyért küzdött, de sajnos egy sérülés miatt, be kellett fejeznie a versenyzést.

Lőrinczi Mátéfi Balázs 6. helyezést ért el összetettben.

Úton hazafelé Szőcs Renáta vezetőedzőt kérdeztük a versenyről.

Milyennek látta ezt a versenyt?

Sajnos ezt a szezont nagyon hamar befejeztük. Január közepe van és már vége a szezonnak. Több külföldi jégpályát is bezártak, ez a megnövekedett energia áraknak tudható be. Ennek ellenére úgy gondolom a csapatom nagyon jól teljesített, a sportolóim hozták a kötelezőt. A verseny legmeghatározóbb pillanata az volt számomra, amikor ugyanazon a napon hat versenyzőmnek is sikerült az A döntőbe jutnia.

Visszatekintve az egész szezont hogyan tudná értékelni?

Úgy gondolom sikerült a nyári edzőtáboroknak köszönhetően alapozni, úgy jegén, mint szárazon. Sikeresen felkészültünk a szezonra. Egy versenyről sem tértünk haza érem nélkül. Elégedett vagyok az eddig elért eredményekkel. Újabb célokat tűzünk ki, és folytatjuk a kemény munkát, hogy tovább fejlődhessünk.

Hogyan tovább? Mire, hogyan készülnek ezután?

Most még egy igazán fontos verseny vár ránk, a Román Országos Bajnokság, amelyen a lehető legtöbb érmet szeretnénk megszerezni. A szezon ezzel az Országos Bajnoksággal fog véget érni. A napokban majd átbeszéljük a teljesítményeket, és készülünk a következő szezonra.

Szép volt fiúk, lányok! Bennetek a jövő reménye!

Hajrá, Sportklub!

Forrás: Nagy Emese