You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Erste Liga
Igazolás
Interjú
Román bajnokság
Tények
Érdekesség

Amerikai védővel erősítünk

Ma reggel már a Vákár jegén siklott az a csupa szív fiatalember, akinek fontos a győzelem, a csapatmunka, valamint a szurkolókkal való osztozás a jégkorong szeretetén! A 26 éves Joseph Masonius elmondása szerint készen áll arra, hogy a kék-fehérek színeiben bizonyítson!  Isten hozott Joe, mutasd meg mit tudsz!

Magáról beszél, nektek üzen, olvassátok, hallgassátok szeretettel! #33💗

Kérlek mutatkozz be pár mondatban a szurkolóknak!

Sziasztok, kedves szurkolók! A nevem Joseph Masonius, szüleim tizedik gyerekeként láttam napvilágot Spring Lake városában (New Jersey, USA). Van egy szerető feleségem, Molly, és egy gyönyörű ötéves kutyám, Moose, és imádok jégkorongozni.

Hogyan jellemeznéd magad jégkorongozóként?

Védekezésben kimagaslóan jó vagyok, de támadásban sem vagyok rossz! Szeretem a testjátékot, és kiállok keményen a csapattársaimért.

Milyen célokkal vágsz neki a szezonnak?

A célom az ebben a szezonban, hogy csapatunk Erste Liga győztes legyen és megnyerjük a Román bajnokságot, valamint a Román Kupát is.

Mi volt az oka, hogy csatlakoztál a klubhoz?

Mindig kellenek az új kihívások, és hogy továbbra is magas szinten hokizhatok egy ilyen elit csapatban, az tényleg kihívás számomra!

Ki a kedvenc profi jégkorongozód és miért?

Mark Messier a kedvencem! Még a kutyámat is róla neveztem el. New York Ranger rajongóként nőttem fel, és örömömre szolgált, hogy ő edzett a Quebec Peewee jégkorongtornán Quebec városában, Kanadában. Ő volt a kedvenc játékosom a vezetői képességei miatt. A teljes játékmenete, különösen a fizikuma, a játékteremtő képessége és a gólszerző képessége csodálatra méltó a mai napig. Ő volt a gyerekkori példaképem.

Meccs előtti berögzült rituáléd, babonád van?

Nincs, csak elmondom az imámat és felmegyek a jégre!

Első találkozásod a jégkoronggal?

Elsősorban a bátyám miatt kezdtem el jégkorongozni, hogy vele játszhassak és a barátaival. Ők az utcán jatszodtak és én csatlakoztam hozzájuk. Végül észrevétlenül megszerettem a jégkorongot, először tévében néztem a meccseket, aztán eljártam szüleimmel a mérkőzésekre, végül pedig a bátyámat is elkisértem minden egyes meccsére. Ezeknek az élményeknek köszönhetően a jégkorong lett az életem és szerencsésnek érzem magam, hogy a mai napig hódolhatok eme szenvedélyemnek.

Hogy emlékszel vissza a karriered legbüszkébb pillanatára?

Két nagyon büszke pillanat is megmaradt örökre bennem, az egyik az amikor az U18-as csapatom aranyéremmel tért haza, a másik pedig a 2015-ös IIHF U18-as Világbajnokság.

Mindemellett büszke pillanatok voltak azok is, amikor a szurkolókkal kapcsolatba kerültem és láthattam rajtuk azt a pozitív vonzalmat, amelyet a hoki váltott ki belőlük. Abban a megtiszteltetésben és örömben volt részem, hogy kapcsolatban maradhattam egy maroknyi rajongóval minden csapatom kapcsán, ahol valaha is játszodtam. Áldás volt velük megosztani az adott játék örömeit!

Mit üzensz a szurkolóknak és a követőknek?

Köszönöm a szívélyes fogadtatást, izgatottan várom a kezdést és a szurkolókkal való találkozást!

Hajrá Sportklub!💙🤍

Ha a statisztika érdekel, kattints a linkre:

https://www.eliteprospects.com/player/222493/joe-masonius