You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Erste Liga
Tények
Érdekesség

Behúztuk a tegnap esti rangadót

Győzelemmel mutatkozott be a Csíkszeredai Sportklub kispadján Václav Novák a jégkorong Erste Ligában. A székelyföldi gárda vasárnap este végig vezetve, nagy küzdelemben gyűrte le a Brassói Coronát.

Telt ház volt vasárnap este a Vákár Lajos Műjégpályán a Csíkszeredai Sportklub–Brassói Corona erdélyi hokirangadón, a jó színvonalú, végig küzdelmes összecsapáson mindkét együttest népes szurkolótábor buzdította – sportszerűen. Karel Kubát visszatért Csíkszeredába, és jégre is lépett, a vendégeknél pedig nem játszott az eltiltott Clarke és Blackwater, illetve a sérülésekkel küszködő Gliga, Schaber és Sweeney.

Hazai rohamokkal kezdődött a mérkőzés, és a 6. percben megszerezte a vezetést a Sportklub, a gólt Rokaly Norbert ütötte (1–0), majd az első szünet előtt duplázta előnyét a hazai alakulat, emberelőnyben Cody Milan lőtt gólt a rövid felsőbe (2–0). A második harmad elején már hárommal elhúzott a kék-fehér gárda, Levin fejezte be góllal gyönyörű egyéni akcióját.

Ezt követően sérülés történt a Brassó cserepadjánál, egy kiszálló korong Tőke cserekapust találta el. Ugyanebben a percben szépíteni tudott a Brassó, Pavlo Boriszenko távoli lökete átcsúszott a takarásban lévő Adorján kapuson (3–1). A 32. percben újabb találatot szerzett a Corona, Kovács Mátyás tört be a csíkiak harmadába, és kilőtte a hosszút (3–2). Erre azonban jött a válasz a hazaiak részéről, Becze Tihamér hatalmas gólt lőtt a hosszú felsőbe (4–2).

Alig telt el egy perc, ismét csak egy volt a különbség a két csapat között: a vendégek emberelőnyben, Radim Valchař révén egygólosra faragták a hátrányt (4–3). A harmadik játékrész több kiállítást és kevesebb hokit hozott, a hetedik emberelőnyében pedig meglőtte második létszámfölényes gólját a Sportklub: az 57. percben egy villámgyors akció végén Szkacskov volt eredményes (5–3). Két és fél perccel a vége előtt a Brassó szakvezetése időt kért, majd kapuslehozatallal próbálkozott, de az eredmény már nem változott.

Edzői nyilatkozatok:

Strenk Hunor, másodedző, Corona Brassó: Azt gondolom, hogy a kilátogató nézők egy kiváló jégkorong mérkőzést láttak, oda-vissza játékkal. Többször mi tudtunk veszélyeztetni, voltak periódusok, amikor a hazai csapat uralta a játékot. A mi játékunkkal kapcsolatban azt gondolom, összeszedtünk megint egy-két buta kiállítást, vissza kell majd néznünk, hogy ezek mennyire voltak jogosak, de mindenképpen az első és a harmadik harmadban túl sok kiállításunk volt, így nagyon nehéz idegenben nyerni, főleg a csíkszeredaiak hazai pályáján. Tudtuk, hogy itt mindig nehéz mérkőzés vár ránk. A harmadik játékrészben egy gólos különbségnél, véleményem szerint, két-három ordító ziccert is kihagytunk. Ha azokat sikerült volna értékesíteni, akkor a pontosztozkodás reális lett volna, a mérkőzés összképét tekintve, de egy gólos hátránynál nem tudtuk kapuba juttatni a korongot, és a végén pedig egy emberelőnyt értékesített a Csíkszereda. Összességében elégedettek vagyunk azzal, ahogyan a srácok beleálltak a meccsbe. Az utóbbi időben mindig elmondjuk, de ma ez kiváltképp igaz volt, hogy öt meghatározó játékosunk hiányzott. Most, úgy érzem, jól jön nekünk a break, a válogatott szünet után pedig folytatjuk a munkát. 

Václav Novák, vezetőedző, Sportklub Csíkszereda: Nem volt könnyű mérkőzés, nagyon erős csapat a Brassó, én meg kevés ideje vagyok a Sportklub Csíkszereda edzője. Szerintem a csapat megmutatta, miként tud szívvel játszani, jól dolgoztak a srácok. Csak gratulálni tudok a fiúknak, szép munka volt, megvan a 3 pont. Nagyon örülök, ahogyan az egész csapat is örül a mai győzelemnek. Jól ismerem ezt a pályát, imádom a szurkolókat, hisz ők az Erste Liga legjobb szurkolói. Nagyon szeretem őket! 

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz: Csíkszeredai Sportklub–Brassói Corona 5–3 (2–0, 2–3, 1–0).

Gólszerzők: Rokaly Norbert (6.), Cody Milan (19.), David Levin (22.), Becze Tihamér (37.) és Jevgenyij Szkacskov (57.), illetve Pavlo Boriszenko (26.), Kovács Mátyás (32.) és Radim Valchař (38.).

Kapura lövések: 35–37.

Büntetőpercek: 6–14.

Csíkszeredai Sportklub: Adorján Attila, Ambrus Levente (kapusok) – Ferencz-Csibi Róbert, Karel Kubát, Reisz Áron, Péter Balázs, Részegh Tamás (első sor); Gecse Hugó, Troy Rutkowski, Cody Milan, Becze Tihamér, David Levin, (második sor); Láday Tamás, Georgij Agafonov, Aidan Brown, Jeremy Welsh, Jevgenyij Szkacskov (harmadik sor); Fodor Csanád, Rokaly Szilárd, Rokaly Norbert (negyedik sor). Vezetőedző: Vacláv Novák.

Brassói Corona: Alex Dubeau, Tőke Zoltán László (kapusok) – Owen Williams, Sébastien Piché, Radim Valchař, Michael van Wormer, Albert Zagidullin (első sor); Pavlo Boriszenko, Farkas Tamás, Kóger Dániel, Sullivan Sills, Rokaly Boldizsár Richárd (második sor); Bors Huba, Gajdó Tamás, Szabó-Pál Krisztián, Gajdó Balázs, Kovács Mátyás (harmadik sor); Vasile Andrei, Rareș Vasile (negyedik sor). Vezetőedző: Dave MacQueen.

Forrás: Rendezte sorait az újabb edzőváltás után, behúzta az erdélyi rangadót a Sportklub