You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Erste Liga
Interjú
Tények
Érdekesség

Gyergyói HK–SC Csíkszereda 4-1

Remek hangulatban kezdődött a székely rangadó. Lendületesebben kezdett a Csíkszereda, Rinne gyors egymásutánban két bravúrt is bemutatott. A folytatásban is a látogatók akarata érvényesült, majd egy kósza Bodó-akció következett, a támadót a lövés pillanatában elnyomták. Öt az ötben is felálltak Sofronék, fölényük emberelőnyt kamatozott.

A 9. percben Levin révén ki is használták a fórt és megérdemelten szereztek vezetést (0-1). A házigazda is esélyt kapott egy emberelőny formájában. Tüzeltek becsülettel, ebben Jalonen járt az élen, de nem tudtak kiegyenlíteni.

A gól ugyan nem jött össze, de ritmust fogtak a gyergyóiak is, ez jót tett a meccsnek. Rokaly Szilárd megduplázhatta volna övéi előnyét, a kapuvasat találta telibe. Óriási harc volt minden korongért, amivel azonnal lendültek is támadásba a játékosok. A hajrára gyergyói kontra maradt, szép passzok után a lövés pillanatában Adorján rutinosan elrúgta a kaput, lett is egy kis lökdösődés az eset után.

A középső felvonás, akárcsak az előző, lendületes csíki akcióval és Rinne-bravúrral indult. Ezúttal hamarabb váltott a házigazda, átvette az irányítást. Jobban pörögtek a gyergyói lábak, keményen küzdöttek az egyenlítésért, de lövéseik elakadtak a blokkban. Közben a kontrákra is ügyelniük kellett, egy három-kettes ellenakció végén ismét Rinne lett a végállomás. Oda-vissza hoki következett, élvezetes volt az összecsapás. A 32. percben jött az egyenlítés: már felszabadult a Sportklub kapuja, de Sylvestre nem hagyta annyiban, korongot szerzett, két védő között kapura tört, majd a felső vas segítségével emelt a hálóba (1-1). A megérdemelt egyenlítés után azonnal feljebb kapcsolt a Csíkszereda, próbáltak gyors góllal válaszolni. A folytatásban sem volt hiány izgalmakban, ez a harmad a vendéglátóké volt, akik agilis letámadásukkal már a korongkihozatalnál sok zavart okoztak. Újabb szeredai fór következett, a mezőny egyik legjobbja, Levin lövőhelyzetig cselezte magát, nem ért célt. A végére mindkét kapus megmutatta képességeit, így a döntés a záró harmadra maradt.

Milan előző harmadvégi kiállítása miatt emberelőnyben kezdte ezt a játékrészt a Gyergyó. Császár Hunor gyönyörűen vette át a lába között a pakkot, majd már egyenlő létszámban Bodó passza után Tamminen veszélyeztetett. Sylvestre ziccere következett, jobb volt a házigazda. Alig volt játékmegszakítás, gyorsan peregtek a percek. Reisz harcolt ki emberelőnyt, amivel elejét vette a hazai rohamoknak. A fórban Szkacskov beleszúrásai voltak veszélyesek. A szurkolókra egyik oldalon sem lehetett panasz, továbbra is remek volt a hangulat.

Újabb vendégfór következett, ebből sem lett gól. Az 54. percben aztán Bodó lopott korongot a kissé könnyelmű Sofrontól és gólig vitte a szólót (2-1). Őrült rohanás kezdődött, a hazaiak megpróbálták gyorsan eldönteni a mérkőzést, míg a kék-fehérek az egyenlítésért harcoltak. Bő két perccel a vége előtt emberelőnybe kerültek a pirosak, Sylvestre indította az akciót, majd ő érkezett a betett korongra is és góljával eldöntötte a székely derbit (3-1). Időt kért a Csíkszereda, Adorján is lekorcsolyázott, mindhiába, Sárpátki üres kapus góllal megadta a kegyelemdöfést (4-1). Élvezetes meccsen a harmadik harmadban jobban játszó és a végén újítani tudó GYHK megérdemelten győzte le vetélytársát.

Edzői nyilakozatok:

„Mérges voltam a hátrányos gól miatt, mert átbeszéltük, hogy Levin jól lövi ezt a bekanyarodást balról és ezt meg is valósította. Öt az ötben nem volt különösebb problémánk, az ellenfél pedig nagyon elfáradt a második harmadban, így egyre több időt tölthettünk a kapujuk közelében. Az volt itt a kulcs, hogy türelmesek legyünk, ne siettessük a játékot, minél tovább tartsuk ott a korongot, fáradjon az ellenfél, ezt nagyon jól csináltuk. A második gólunk után, nyilván nekik jönni kellett, a harmadik találatunkkal viszont sikerült pontot tenni a dolgok végére és ezt még meg is fejeltük egy üres kapus góllal. Mi voltunk ma a jobb csapat, de hozzá kell tennem, hogy én edzői karrierem alatt még nem láttam ilyen szervezett Szeredát. Ez egyértelműen a Kevin munkája. Nehéz egy ilyen jól szervezett, kiváló játékosokból álló csapat ellen játszani és ez még külön növeli a győzelem értékét – nyilatkozta Szilassy Zoltán a gyergyóiak edzője a meccs után.

Vaclav Novak, a Csíkszeredai Sportklub vezetőedzője pedig így összegzett:

Az első két harmad jó volt, mindkét csapat jól játszott, voltak helyzeteink nekünk is és a Gyergyónak is, de mindkét kapus jól védett, aztán a végéhez közeledve egy hiba után vezetést szerzett a Gyergyó, majd pedig próbáltunk változtatni, de hiába akartunk, nem volt szerencsénk. Gratulálok a Gyergyónak, megyünk tovább.

A GYHK pénteken, a Sportklub szombaton Brassóban, a Corona vendégeként lép jégre.

Forrás: Jégkorongblog (jegkorongblog.hu)

Fotó: Szász Adorján/Gyergyói HK