You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Erste Liga
Tények
Érdekesség

Hat góllal vertük meg a listavezető csapatot

Folytatja remek sorozatát a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Ligában. Vacláv Novák legénysége csütörtökön este nagyon simán legyőzte a listavezető Ferencvárost, és ezzel feljött a rangsor ötödik helyére.

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, jégkorongozó emberek és szöveg

A házigazdák szakvezetése nem nevezte Jevgenyij Szkacskovot, a vendégeknél pedig hiányzott a sérüléssel küszködő Nagy Gergő, Tóth Adrián és Galajda Zsombor, illetve az eltiltott Jacob Crespi, Yanick Turcotte és Jozef Hrabal. Remekül kezdett a Sportklub, és már a 7. percben megszerezte a vezetést: Levin vezette a bedobókör körül a korongot, majd egy gyönyörű keresztpasszal kiszolgálta Kubátot, akinek szinte már csak az üres kapuba kellett helyeznie (1–0). A 11. percben emberelőnyből duplázta meg előnyét a csíki gárda, egy villámgyors akció végén Welsh lőtt gólt (2–0). Rögtön megszületett a harmadik Sportklub-találat is, Láday távoli bombája kötött ki a Fradi kapujában (3–0).

Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, jégkorongozó emberek, korizó emberek és szöveg

Ezt követően a Ferencváros kapust cserélt, Arany Gergő helyére Nagy Kristóf állt be. A Fradi hamar szépített LaPorte révén (3–1), de az első szünetig a Sportklub újabb két gólt ütött: Rokaly Norbert emberhátrányból volt eredményes (4–1), emberelőnyben pedig Kubát (5–1). Mindkét csapat fáradtnak tűnt a második játékrészben, amikor mindkét oldalon több volt a hiba, az eladott korong, a székelyföldi alakulat azonban a második szünetig megőrizte négygólos előnyét. Ebben a harmadban a Fradi előbb lőtt egy kapuvasat, majd Kestila szépített (5–2). Következett a csíkiak kapuvasa, majd a gólvonal közelében tátongó korongot Brown ütötte be üres kapuba (6–2).

A mérkőzés felénél a vendégek Németh találatával csökkentették hátrányukat (6–3), de Becze egy szép akció végén visszaállította a négy gólos csíki előnyt (7–3). A záró játékrészben újabb két csíki gólnak örülhetett a Vákár Lajos Műjégpálya lelátóit zsúfolásig megtöltő közönség: a 43. percben Fodor Csanád kapáslövésből (8–3) volt eredményes, az 50. minutumban pedig Rokaly Norbert lövése átcsorgott Nagy Kristóf kapus mamutjai között (9–3). Ez volt a harmadik Sportklub–Fradi összecsapás a 2023-2024-es jégkorong Erste Ligában. Október elején az FTC büntetőkkel hazai pályán 6–5-re legyőzte a Sportklubot, majd a következő két csíkszeredai mérkőzést a Sportklub nyerte 4–3-ra és 9–3 - ra.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz: Csíkszeredai Sportklub–Ferencváros 9–3 (5–1, 2–2, 2–0.). Gólszerzők: Karel Kubát (6. és 20.), Jeremy Welsh (11.), Láday Tamás (11.), Rokaly Norbert (17. és 50.), Aidam Brown (26.), Becze Tihamér (33.) és Fodor Csanád (43.), illetve Nolan LaPorte (13.), Aku Kestila (23.) és Németh Attila (32.).

Kapura lövések: 37–22.

Büntetőpercek: 6–8.

Csíkszeredai Sportklub: Matt O'Connor, Ambrus Levente (kapusok) – Salló Alpár, Ferencz-Csibi Róbert, David Levin, Jeremy Welsh, Aidan Brown (első sor); Gecse Hugó, Troy Rutkowski, Péter Balázs, Részegh Tamás, Becze Tihamér (második sor); Karel Kubát, Láday Tamás, Rokaly Szilárd, Reisz Áron, Sofron István (harmadik sor); Eduard Cășăneanu, Rokaly Norbert, Fodor Csanád (negyedik sor). Vezetőedző: Vacláv Novák.

Ferencváros: Arany Gergely, Nagy Kristóf (kapusok) – Bán Károly, Vladimir Roth, Turbucz Martin, Adam Brady, Rasmus Kulmala (első sor); Julius Marva, Boros Dániel, Erik Nemec, Aku Kestila, Nolan LaPorte (második sor); Seregély Máté, Lauri Karmeniemi, Banga Nándor, Farkas Lőrinc, Németh Attila (harmadik sor); Haranghy Bence, Tóth Gergő (negyedik sor).

Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

Forrás: A Sportklub leiskolázta a Fradit, hat góllal verte a listavezetőt