You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Erste Liga
Tények
Érdekesség

Kanadai edző címvédő klubbunk élén

Neves európai ligákban és az NHL-ben is dolgozott, a Sportklub vezetőedzője lett. A jégkorong Erste Ligában és a romániai bajnokságban címvédő Csíkszeredai Sportklub szerdán délelőtt bejelentette, hogy a nagy tapasztalattal rendelkező, kanadai Thomas Coolen veszi át az együttes szakmai irányítását. 

„Örömmel jelentjük, hogy Tom Coolen elfogadta az ajánlatunkat és ő lesz a Sportklub vezetőedzője. A mai naptól kezdődően kézbe veszi az irányítást, mi pedig támogatjuk ebben. Meggyőződésünk, hogy sokat tudunk tanulni tőle, amit hoz, arra szükségünk van. A munkát beletesszük, ahogy szoktuk, ki ki a maga helyén, a sikereink alapja mindig ez. Akarjuk és dolgozunk érte, még többet” – olvasható a csíkszeredai klub közleményében. A rendkívül tapasztalt, 69 éves szakvezető több neves európai hokiligában dolgozott karrierje során,  a német DEL-ben és DEL2-ben, az olasz Serie A-ban, a svájci NLA-ban, az osztrák EBEL-ben, a dán Metal Ligaenben, a finn Liigában és a lengyel Polska Hokej Ligában. Thomas Coolen karrierje eddigi csúcspontját a 2014/15-ös szezonban érte el, amikor segédedzőként az NHL-es Buffalo Sabres gárdájánál tevékenykedett.

Továbbá, öt szezonon keresztül volt a Team Canada (Európában játszó kanadai hokisok válogatottja) másodedzője a Spengler Kupán. 2012 és 2015 között az A csoportos lett válogatott másodedzője volt, míg 2018-ban Lengyelország válogatottjánál látott el hasonló feladatokat.

A szakember játékosmegfigyelőként is dolgozott az NHL-ben 2009 és 2011 között. A 2022/23-as szezon eddigi részében a szlovák Extraligában jelenleg az előkelő ötödik helyen álló Nagymihály (Dukla Michalovce) csapatának volt a vezetőedzője.

„Hozó Levente továbbra is a csapatunknál marad, elégedettek vagyunk azzal a munkával, amit elvégez nálunk. Azért döntöttünk a kanadai szakember mellett, mert egy edző egyedül nem tudja vinni a csapatot a két bajnokságban”nyilatkozta megkeresésünkre Hodos László, a Sportklub elnöke.

Forrás: Neves európai ligákban és az NHL-ben is dolgozott, a Sportklub vezetőedzője lett (szekelyhon.ro)