You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Erste Liga
Tények

Pontlevonás és pénzbüntetés az ítélet a Csíkszeredai Sportklubbal szemben

Három pontot vonnak le a sportszervezetünktől hivatalos személy jogosulatlan szerepeltetése miatt. Emellett 3 ezer eurós pénzbüntetést is kell fizetnünk, és minden további hasonló fegyelmi vétség minden mérkőzés után 3 pont levonással jár.

A MJSZ főtitkára fegyelmi eljárást kezdeményezett az MJSZ Fegyelmi Bizottságának elnökénél a CsÍkszeredai Sportklub sportszervezettel szemben az Erste Liga Versenyszabály 58. § (1) bekezdés és a MJSZ Versenyszabályzatának 59. § (1) bekezdésében foglaltak megszegésének gyanújával, miután Kevin Constantine-t a  hivatalos személyként neveztük meg a Gyergyói HK elleni mérkőzésre november 19-én. A testület elnöke az eset körülményeit megvizsgálta és elrendelte tárgyalás lefolytatását. 

A Fegyelmi Bizottság – a bizonyítékokat a maguk összességében értékelve és meggyőződése szerint elbírálva – tényként állapította meg, hogy a Csíkszereda szándékosan megsértette a vonatkozó szabályozásokat, és a Versenyszervező MJSZ képviselőinek többszöri felszólításának ellenére mérkőzés hivatalos személynek nevezte Kevin Constantine-t. A döntés értelmében a klubbunknak háromezer euró pénzbüntetést kell megfizetnie, valamint levonnak tőlünk három büntetőpontot az Erste Ligában. A testület minden további Erste Liga-mérkőzésre 3 büntetőpontot ró ki abban az esetben, ha jogosulatlan hivatalos személy tartózkodik a cserepadon. 

A határozat a kézbesítéstől számított 15. napon válik jogerőssé és végrehajthatóvá. Fellebbezni 15 napon belül lehet, ekkor a másodfokon eljáró MJSZ elnöksége dönt.

Fotó: SzékelySport