You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Erste Liga
Tények
Érdekesség

SC Csíkszereda–DEAC 7-4

Hiába jöttek vissza a mérkőzésbe a debreceniek az utolsó harmadban, a nyitó játékrészben berámolt hat találatának köszönhetően a Sportklub nyerte a kiállításokkal tarkított gólzáporos összecsapást.

Egyik szakvezető sem eszközölt változtatást az összeállításokon a pénteki fordulóhoz képest. Adorján és Gönczi kezdtek a vasak között. Gólzáporos első harmadot láthatott a Vákár közönsége, nyolc találatot hozott ugyanis a nyitó játékrész.

Pocsékul kezdett a Csíkszereda, 20 másodperc elteltével rögtön Jeliszejenko pofozott be közelről egy kipattanót (0-1). Nem sokkal később megszerezhették volna a másodikat a hajdúságiak, Ilvessuo ajtó-ablak ziccerét azonban elképesztő bravúrral hárította Adorján.

A 4. minutumban egalizáltak a hazaiak, egy remek egyéni akció végén Szkacskov megszerezte szezonbeli hetedik találatát (1-1). Kettő perccel később a Sportklub támadhatott emberfórban, Becze és Szkacskov végig lubickoltak, végül Milan remekül Péter Balázshoz centerezett, akinek próbálkozása Göncziről Brown elé pattant, a légiós pedig nem hibázta el a reboundot (2-2).

A 9. percben Mihalik Gergő iramodott meg sebes léptekkel, Becze csak kiállítás árán tudta szerelni a fiatal vendég támadót. A DEAC 15 másodperc után kihasználta az emberelőnyt: Vasziljev lövése Adorjánról a hosszún ólálkodó Jeliszejenko elé pattant, az új szerzemény pedig higgadtan megoldotta a rutinmunkát (2-2).

Nem sokáig ürülhetett Vaszjunyin Artyom legénysége, ugyanis kevesebb mint három minutummal később emberfórban próbálkozhattak a látogatók, de egy kontratámadásból a hazaiak rámolták be a harmadik gólt. Masonious nem először mutatott be önfeláldozó blokkot a szezonban, ezt követően az amerikai bekk megiramodott a jobboson, középre betett lőtt passzába Milan szúrt bele remek érzékkel, Gönczi tehetetlennek bizonyult (3-2). A korongbedobást után 24 másodperccel következhetett az újabb hidegzuhany a cívísvárosiak szempontjából – Welsh vágtatott be egyedül a vendégharmadba, az egykori NHL-es távolról eleresztett védhető kísérlete Gönczi hathatós közreműködésével utat talált a hálóba (4-2).

Vérszemett kapott a Sportklubb, a debreceniek hálóőre először még bravúrral hárított egy közelit, a pakk azonban a hosszún üresen álldogáló Becze elé pattant, aki nem hibázott üres kapura (5-2). Végezetül a 17. minutumban Rutkowski és Levin egyérintőztek, a figura Ferencz-Csibire jött ki, a Sportklub 88-asa pedig a ketrec előteréből megszerezte szezonbeli első találatát (6-2).

Kapuscserével indult a középső etap, Szeles váltotta Gönczit a vasak között. Nem unatkozhattak a nézők a második húsz percben sem, ebben a játékrészben ugyanis 41 percnyi büntetést fújtak be a játékvezetők. Láthatóan visszább vett a lendületből a Sportklub, a házigazdák átadták a kezdeményezést a Debrecennek; a harmad derekán Koblar tiszta helyzeténél Adorján még épp időben össze tudta zárni mamutját. A 33. minutumban hosszas videózás után Masonius kapott véglegest, ettől a pillanattól kezdve egészen a záró dudaszóig védekezésre kényszerült a Csíkszereda – elvétve voltak csak egyenlő létszámban a felek a jégen. Kevesebb, mint négy perccel a pihenő előtt végül góllá érett Bucskinék nyomása: már kis híján letelt Masonius nagybüntetése, amikor Mingazov egy pokolian nagy gólt vert távolról a jobb felsőbe (6-3).

A változatosság kedvéért a záró felvonás is kiállítással kezdődött, ekkorra már láthatóan rengeteget kivett a sok emberhátrányos szituáció a székely lábakból. Vasziljev, Molnár és Szmirnov kétszer is bemutatta ugyanazt a begyakorolt előnyös figurát – Molnár az alapvonal mögül folyamatosan Szmirnovot próbálta meglövetni, a gól azonban elmaradt. Visszajött Vaszjunyin Artyom legénysége a mérkőzésbe, s ami Molnáréknak még nem ment előnyben, az Novotnynak összejött teljes létszámban: a DEAC centerének távolija két szeredai ütőn is irányt változtatott, Adorjánnak esélye sem lehetett közbeavatkozni (6-4). Nyolc perccel a vége előtt Brown ziccert hibázott üres kapura, továbbra is nyílt maradt a találkozó. Kevesebb, mint másfél perccel a vége előtt a vendégeknek óriási sanszuk adódott a szépítésre, Adorján és a bekkek végül tisztáztak. Ekkorra már Szeles elkezdett lekorcsolyázni a kispad felé, és már nem tudott visszafordulni, ezért a kontrából Becze üres kapura megszerezte második találatát, beállítva ezzel a találkozó 7-4-es végeredményét. A Csíkszereda november 2-án a FEHA19-et fogadja majd a Vákárban, a DEAC egy nappal később, pénteken a második helyezett Újpest otthonába látogat.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz: Csíkszeredai Sportklub–Debreceni EAC 7–4 (6–2, 0–1, 1–1).

Gólszerzők: Jevgenyij Szkacskov (4.), Aidan Brown (6.), Cody Milan (12.), Jeremy Welsh (12.), Becze Tihamér (14. és 59.) és Ferencz-Csibi Róbert (17.), illetve Anton Jeliszejenko (1. és 9.), Bukor Rajmond (37.) és Dominik Novotny (48.).

Kapura lövések: 27–36.

Büntetőpercek: 41–8 (ebből a csíki Masoniusnak 5+20 perc fegyelmi).

Játékvezetők: Magyar Áron és Rédai Botond, Kőszegi Kálmán és Antal Ottó András.

Forrás: Jégkorongblog » SC Csíkszereda–DEAC 7-4