You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Erste Liga
Érdekesség

Sportklub Csíkszereda-UTE 3-7

A továbbra is veretlen UTE a duplázó Nyqvist vezetésével elhozta a pontokat a szenvedő Sportklub otthonából.

Változatlan összeállításokban léptek jégre a csapatok, azaz a Sportklubnál most sem volt ott Gecse, Salló, Netterberg, Rokaly Norbert és Szilárd sem, míg az UTE-nél nem gyógyult meg Just és Saarelainen. Nem telt el még egy perc sem a találkozóból, de a Sportklub máris felavatta a szezonban másodszorra jégre lépő – a DAB ellen shutoutot összehozó – Sági Mátét: Ricci adott középre, az érkező Szkacskov előbb még a fiatal kapusba lőtte, de a kipattanót már a kapuba húzta, 1-0. A 6. minutumban Laskawy veszélyeztette Adorján kapuját, majd két perccel később egyenlített az UTE. A negyedik, fiatal vendégsor iramodott meg, a hazai védők hatástalanították az akciót, ám a korong a korcsolyák között a szabadon érkező Nyqvisthez pattant, aki a vas segítségével kihasználta az idén már-már menetrendszerű csíki védelmi hibát, 1-1. A folytatásban Reisz harcolt meg a helyzetért, Sági védett, majd Levin puffantott fölé. A harmadot hazai fölény és gyors vendég ellentámadások jellemezték.

A második játékrész is gyors góllal indult, ezúttal az UTE lőtte, Laskawy szerezte meg élete első Erste Liga gólját. A Sportklub villámgyorsan válaszolt, Aiden Brown lépett ki, lerázta Kiss Dánielt, majd megkerülte Ságit és a kaput, a túloldalról a gólvonalon túlra húzta a pakkot, 2-2. Kisvártatva elcserélte magát a Sportklub, a meccs első emberelőnyét kihasználta az Újpest, Coatta tette be a kipattanót, 2-3. Nem telt el egy perc sem, Reisz állt ki testre ütésért, az UTE pedig köszönte szépen a lehetőséget, megduplázta az előnyt. Nem sikerült a csíki felszabadítás, Coatta visszaszerezte a korongot, majd Nyqvisthez tette át, aki közelebb lopta magát és kilőtte a felsőt, 2-4. Féltávnál viszont már hárommal ment az UTE, Kiss Dániel akciógóllal iratkozott fel a jegyzőkönyvbe. Három perccel később emberelőnyből szépített a Sportklub, Becze tört be a kapu elé, Sági megpróbált rátenyerelni a korongra, ám az szabadon maradt, Cody Milan pedig az üres kapuba lőtte, 3-5. A folytatásban átvette a kezdeményező szerepét a Csíkszereda, újabb emberelőnyből csökkenthették volna hátrányukat, ám túlélte az UTE, maradt az 5-3-as vendégelőny.

A harmadik játékrész is gyorsan gólt hozott, egy újpesti ellentámadás során Kiss Patrik fűzte be Ládayt, majd ellőtte Adorján mellett, 3-6. A következő percekben mindkét együttes kihagyott egy emberelőnyt, Péter Balázs centerlövését elképesztő bravúrral védte Sági. Az 52. percben végleg eldöntötte a mérkőzést az UTE: Kiss Patrik hozta kihagyhatatlan helyzetbe Benket, a csapatkapitány idei első gólját szerezte. A hajrában még kimaradt egy újpesti fór, de ez már nem osztott-szorzott, az listavezető 7-3-ra győzni tudott a Vákár Lajos Műjégpályán.

A továbbra is nyeretlen Csíkszereda vasárnap a BJAHC-t fogadja, míg a hét bajnoki után is veretlen UTE ugyanaznap Brassóban zárja erdélyi túráját.

Forrás: Jégkorongblog » SC Csíkszereda–UTE 3-7