You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Erste Liga
Érdekesség

Szoros küzdelemben maradtunk alul a tegnap!

Megszakadt csapatunk jó sorozata a jégkorong Erste Ligában, ugyanis együttesünk négy győztes találkozó után az ötödiken vereséget szenvedett, tegnap este a Budapesti Jégkorong Akadémia HC otthonában.

Bár a mérkőzés első gólját Fodor Csanád szerezte, a házigazdák az első szünetre már 3-1-es előnyt tudhattak a magukénak. A második játékrészben csapatunk veszélyesebb volt a kapura, a fordulatos mérkőzésnek köszönhetően, negyven perc után 4–3-ra vezetett a BJAHC. A harmadik harmad elején egyenlítettünk, a hazaiak azonban nem sokkal később átvették a vezetést. A mérkőzés utolsó perceiben kapuslehozatallal próbálkoztunk, de újabb egyenlítésre már nem került sor. 

A BJAHC-nak jövő szombaton a DAB következik Jászberényben, a Csíkszereda kedden Miskolcon zárja magyarországi túráját.

BJAHC–SC Csíkszereda 5-4 (3-1, 1-2, 1-1)

Gólszerzők: Dóczi Zsombor (12.), Jevgenyij Mozer (16. és 31), Schlekmann Márk (18.) és Ritter Zalán (49.), illetve Fodor Csanád (7.), David Levin (25.), Jeremy Welsh (36.) és Rokaly Norbert (43.).

Kapura lövések: 32–34.

Büntetőpercek: 4–2.

Játékvezetők: Tóth Renátó és Soós Dániel, illetve Gottlibet Zóra Vivien és Szabó Dávid.

Kangyal Balázs, a BJAHC vezetőedzője:

"Az első húsz percben nagyon jól játszottunk, előnyünk is volt. Tudtam, hogy ez lesz az elmúlt napok tükrében, hiszen nagyon csalódott voltam a Gyergyó meccs miatt. Nem a játékunkkal voltam elégedetlen, hanem a hozzáállásunkkal és ennek hangot is adtam az öltözőben. Ez egy érdekes helyzet, mert a mai nap a csapat diadala, sikere volt. Mindenki hozzátett és a játékosok változtattak azokon a dolgokon, amiket mi mondtunk. A Gyergyó elleni mérkőzésnél az edzőé is a felelősség, mert nem tudja átadni és nem tudja megmutatni a játékosoknak, hogy miért csinálnak rossz dolgokat, és miért viselkednek úgy, ahogy nem szabad egy csapaton belül viselkedni. Aztán, ha változtatnak az már az ő sikerük, én már kívülálló vagyok és gratulálok a srácoknak a mai játékért, együttműködésért. Példaértékű volt, és ez elvárt a következőkben is."

Becze Tihamér, a Csíkszereda játékosa:

"Az első harmadban nem úgy jöttünk ki a jégre, ahogy szerettünk volna, magunkra engedtük az ellenfelet és ez látszott is a játékon. A harmadik harmadot mi domináltuk, úgy érzem, egy pontot minimum megérdemeltünk ezzel a játékkal, amit leraktunk az asztalra. Még küzdünk az új rendszerrel, próbáljuk teljesen elsajátítani, amit a válogatott szünet óra gyakorlunk. Úgy látom, van értelme és lesz eredménye."

Forrás: Szoros meccsen kapott ki a Csíkszeredai Sportklub a Vasas Jégcentrumban