Nem ma kezdtük!

Az első erdélyi rangadó

2015 szeptember 22.
Román bajnoki és egyben MOL Liga mérkőzést rendeznek ma délután Brassóban, ahol a HSC Csíkszereda vendégeskedik. Egyik csapat sem lehet elégedett az elmúlt napok eredményeivel, hiszen háromból három vereséget könyvelhettek el. A HSC-ből ketten eltiltás, míg ketten sérülés miatt nem léphetnek jégre.
A szezon első Brassói Corona – HSC Csíkszereda mérkőzésére kerül sor ma este a Cenk alatti városban 18.30-tól. A felek nem várják jó előjelekkel a ma esti meccset. A Brassói Corona a hétvégén a román bajnokságban két alkalommal kapott ki a címvédő Galaci Dunareától, míg a HSC Csíkszeredát a Bukaresti Steaua gyűrte le. A MOL Liga keretében pedig a MAC Budapest vitte el a pontokat Csíkszeredából és Brassóból.

Ez a mérkőzés dupla fontosságú lesz, hiszen mindamellett, hogy MOL Liga mérkőzés, a román bajnoki pontvadászatba is beleszámít. A találkozót a román bajnoki kiírás szabályzata szerint rendezik. Tehát csak belföldi kapus védhet, illetve öt légióst lehet nevezni.

Ez egyik oldalon sem jelent jelen pillanatban problémát. Ráadásul úgy, hogy a HSC oldaláról Robert Mikeska a legutóbbi idény utolsó Gyergyószentmiklósi Progym – Brassói Corona találkozón összeszedett háromfordulós büntetését tölti, amely ezzel zárul. Ugyanezen hajóban evez Farkas Tamás is. A „bajok” itt még nem álltak meg a csíki oldalon, hiszen Péter Róbert pénteki sérülését követően, vasárnap a MAC elleni meccs után Molnár Zsombor is sérüléssel küszködik. Előbbi ágyéksérülést szenvedett és még kérdéses mennyi időt vesz fel a felépülése, míg utóbbinak a kézfejét találta el a pakk és eltört az úja. Molnár Zsomborra így legalább hat hétre nem számíthatnak az edzők.

Geréb István és Nagy Béla edzők így csonka kerettel utaznak el Brassóba a mai meccsre. A fő kérdés, hogy melyik csapat tud pihentebben játszani.

„Túl sok jót nem tudok mondani a mai meccs előtt. Több sérültünk van, amiből kifolyólag a csapatlétszám is alaposan megcsappant. Továbbá van egy pár játékos, aki kisebb sérüléssel küszködik. Alig háromsornyi játékossal utazunk. Az optimizmusunk töretlen ennek ellenére. Mindent megteszünk a siker érdekében”fogalmazott Geréb István vezetőedző.