Nem ma kezdtük!

Győzelembe bízva

2015 október 9.
Hazai környezetben lép pályára a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a hétvégén. Négy nap alatt ugyanennyi összecsapáson lépnek pályára a fiúk. Két MOL Liga mérkőzés és két román bajnoki van műsoron. A kék-fehérek elkezdenék a felzárkózást a mezőny többi részéhez.

Négy meccs négy napa alatt, ez lesz a HSC Csíkszereda programja a hétvégére. A legutóbbi magyarországi túra után viszont teljes légiós kerettel, illetve Artur Oktyabrjovval a fedélzeten a kék-fehérek maximális erőbedobással készülnek a soron következő meccsekre.

Pénteken előbb a Dunaújvárosi Acélbikák, szombaton és vasárnap a Bukaresti Sportul Studentesc, majd hétfőn a Brassói Corona látogat a Vákár Lajos Műjégpályára. Kétség kívül a legnagyobb megoldandó feladat a két MOL Ligás meccs, hiszen a bukaresti egyetemista csapat nem jelenthet problémát a fiúk számára. A Brassó elleni találkozó pedig kettős téttel is bír, hiszen a MOL Ligába és a román bajnokságba is beszámít.

Oktyabrjov kedden, a csapat hazaérkezése után, átvette a teljes körű irányítást és már aznap tréninget vezényelt. Az edzésszámot fokozta és a délelőtti jeges edzések mellett egy délutáni is beiktatódott. A munkába bekapcsolódott a sérülés miatt kimaradó Antal Zsombor és Oleg Blagoj is. A vezetőedző számára így közel ötsornyi játékos áll a rendelkezésére. Ilyenre még nem volt példa ebben az idényben, akik közül viszont tizenegyen légiósok. Utóbbiak közül nyolcan az Acélbikák ellen pályára is léphetnek, de a további három mérkőzésen csak öten juthatnak szóhoz, ráadásul a cseh kapus Peksa nem védhet a román bajnoki meccseken. Így kérdés, hogy a vezetőedző hogyan oldja meg az előtte álló feladatot.

A hétvégére, illetve az egész szezonra vonatkozó új információ, hogy a Sportklub hazai mérkőzéseire a hölgyek számára ingyenes a belépő.

MOL Liga
Péntek: HSC Csíkszereda – Dunaújvárosi Acélbikák (19), Újpesti TE – DVTK Jegesmedvék (19), Fehérvár AV19 – Debreceni HK (19.30), MAC Budapest – Ferencvárosi TC (20).
Szombat: Brassói Corona – Dunaújvárosi Acélbikák (18).
Vasárnap: Fehérvár AV19 – MAC Budapest (18.30), Debreceni HK – Újpesti TE (19.30).
Hétfő: HSC Csíkszereda – Brassói Corona (19), DVTK Jegesmedvék – Ferencvárosi TC (19, M4).

Román bajnokság
Péntek: Galaci Dunarea – Bukaresti Steaua (17.30), Gyergyószentmiklósi Progym – Brassói Corona (17.30).
Szombat: Galaci Dunarea – Bukaresti Steaua (17.30), Gyergyószentmiklósi Progym – Brassói Corona (17.30), HSC Csíkszereda – Bukaresti Sportul Studentesc (17.30).
Vasárnap: HSC Csíkszereda – Bukaresti Sportul Studentesc (11.30).