Nem ma kezdtük!

Lett válogatott kapus a HSC-nél

2014 december 3.
Új kapussal bővült a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának kerete. Szerdán sikerült egyességre jutni a vezetőségnek a lett Martins Raitumssal. A hálóőr több alkalommal lehetőséget kapott hazája válogatottjában. Ruczuj pótlása így megtörtént. Kérdés viszont, hogy a fiatal hálóőr felépül-e a december végi Románia-kupa tornára.
Csíkszeredában folytatja pályafutását a lett Martins Raitums. A hálóőrrel szerdán sikerült egyességre jutnia a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának vezetőségének. Raitums profi karrierje a HK Riga 2000 csapatában kezdődött, ahol egészen a 2007/2008-as idényig bizonyított. Ezt követően a fehérorosz ASK Ogreban, majd a brit bajnokságban érdekelt Hull Stingraysben kapott lehetőséget. 2010-től székhelyét áttette a kazah bajnokságban. Három éven át foglalkoztatta a Bejbarisz Atyirau, míg a múlt idényt az Arisztan Temirtau csapatában zárta. Két U18-as, egy U20-as és öt felnőtt világbajnokságon képviselte Lettországot.

A csapat vezetősége reménykedik abban, hogy a pénteki Debrecen elleni mérkőzésre sikerül elintézni a leigazolási papírjait. Ezzel pedig megoldódott Ruczuj Gellért pótlása, aki a keddi Brassói Corona elleni találkozón sérült meg. A fiatal hálóőr részletes kivizsgálás előtt áll és még nem lehet tudni mennyit kell kihagynia. Kérdéses, hogy a december végi Románia-kupa tornán a csapat szolgálatába tud-e állni, ahol, mint ismeretes csak belföldi kapusok védhetnek.