Nem ma kezdtük!

Öt nap négy meccs

2015 szeptember 18.
Nehéz napok elé néz a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata, amely öt nap leforgása alatt négy találkozón kell pályára lépjen. Két román bajnoki, illetve két MOL Liga találkozó van műsoron. Előbb Karcfalván a Steaua ellen kell bizonyítani, míg vasárnap és jövő kedden a MAC és a Brassó következik. Ráadásul az újonc MAC ellen saját szurkolói előtt kell helyt állni.
Kezd besűrűsödni a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának programja, ez nem is csoda, hiszen két fronton kell helyt állni folyamatosan. Míg a múlt héten csupán MOL Liga meccsek szerepeltek műsoron, addig az előttünk álló hétvégén már román bajnoki találkozók is lesznek.
A Geréb István és Nagy Béla edzők által felkészített csíki fiúk pénteken és szombaton a Bukaresti Steaua vendégei lesznek. Igaz sokat nem kell utazni, hiszen a „bakák” ideiglenes otthona továbbra is a csíkkarcfalvi műjégpálya. A Steaua már a múlt hétvégén lejátszott két bajnoki meccset a Brassói Corona ellen, amely végén osztozkodtak a pontokon. A HSC pedig három MOL Ligás meccsen van túl, amelyeken a fiúk tisztességesen helyt álltak.
A két román bajnoki után egyből MOL Liga meccs lesz. Vasárnap a MAC érkezik Csíkszeredába, akik már nem ismeretlenek, hiszen legutóbb hétfőn mérte össze tudását a két csapat. Akkor az újonc 3–2-es győzelmet aratott. A visszavágás lehetősége fenn áll, de ehhez a fiúk nagyon okosan kell takarékoskodjanak az erejükkel a pénteki, illetve a szombati páros találkozón. A MAC elleni meccset követően lesz egy szabadnap, majd kedden jöhet az első erdélyi rangadó a Brassó Corona ellen, idegenben.

– Edzőként is nehéz felkészülni az előttünk álló öt napra, nemhogy a játékosoknak. Én is kíváncsian várom, hogy a csapat miként veszi az előttünk álló feladatokat. A magyarországi kollégáim véleménye szerint képtelenség lesz ezt a programot végigvinni. Én viszont bízom benne, hogy sikerülni fog. Hosszú távon a jelenlegi kerettel nem tudjuk végigcsinálni, de reménykedünk, hogy hamarosan csatlakoznak az új játékosok és akkor a terhelés jobban elosztódik. A csapat jól fel van készítve fizikailag. Nem nagyon lehet prioritási sorrendet felállítani a négy mérkőzés között, bár a MOL Liga fontosabb számunkra. Már csak abból kiindulva, hogy Magyarország a világelitbe tartozik. A két Steaua elleni mérkőzés után egy borzasztóan nehéz meccsünk lesz a MAC ellen. Bízom benne, hogy egy sikeres hétvégénk lesz. Minden meccsünkön ugyanazzal a kerettel fogunk kiállni. Megtörténhet, hogy egy-két korábbi hokis visszatér, de nem tudom, hogy mennyire tudnának rajtunk segíteni – fogalmazott Geréb István vezetőedző.

Hétvégi hokiműsor
MOL Liga: péntek: Újpest – Fehérvár AV19 (19), Dunaújvárosi Acélbikák – DVTK Jegesmedvék (19.15), Ferencváros – Debreceni HK (20); vasárnap: Fehérvár AV19 – DVTK Jegesmedvék (18.30), HSC Csíkszereda – MAC Budapest (18), Debreceni HK – UTE (19.30), Ferencváros – Acélbikák (20).
Román bajnokság: péntek: Steaua – HSC Csíkszereda (17.30), Galaci Dunarea – Brassói Corona (19); szombat: Steaua – HSC Csíkszereda (17.30), Dunarea – Corona (17.30), Progym – Sportul Studentesc (17.30); vasárnap: Progym – Sportul (11.30).