Nem ma kezdtük!

Öt pont idegenből

2015 november 18.
Három mérkőzést játszott a Csíkszeredai Sportklub idegenben a MOL Ligában. Ebből a háromból kettőt megnyert és csupán egyet veszített el, bár utóbbi összecsapáson is két harmadon át vezettek a fiúk. Az ötmeccses terhelés okozta fáradság kijött.
Emberfeletti teljesítményt nyújtott a Csíkszeredai Sportklub legutóbbi mérkőzésein. Két alkalommal itthon fektették két vállra a román bajnoki címvédő Galaci Dunareat, majd azonnal utána a Debrecen, a Ferencváros és az Újpest elleni idegenbeli kiszállások következtek.

A fiúk remekül helyt álltak. A Debrecent lenullázva 3–0-ra nyertek, majd a Ferencvárost hosszabbítás után gyűrték le. Az ötmeccses sorozat utolsó állomásán, Újpesten, is jól tartották magukat a fiúk és két harmad után 1–0-ra vezettek. A záró felvonásra viszont kijött a fáradság és egyéni hibákból három gólt kapva kikaptak a kék-fehérek.

A meccsdömpinget a csapat trénere Artur Oktyabrjov értékelte:

– Minden mérkőzés más volt. A román bajnokságban az első meccsen jól játszottunk, jöttek is a gólok a Galac ellen, míg a másodikon már idegesebbek voltunk. Nem voltunk elég pontosak és a helyzeteinkkel rosszul sáfárkodtunk. A győzelmet kicsikartuk és elégedett voltam az elért eredményekkel. Ezt követően jöhetett három MOL Ligás mérkőzés, idegenben. Debrecenben jól álltunk fel a jégre. Okosak voltunk és a megfelelő pillanatokban lőttük a gólokat. Szerencsénk is volt. A Ferencváros ellen nagyon rosszul kezdtünk, belealudtunk a kezdésbe. Meg kellett cserélni a sorokat, ami meg is mutatkozott. Sikerült a végét megnyomni és, ha hosszabbításban is, de meglett a győzelem. Az utolsó meccs épp az ellenkezője volt a Ferencváros elleninek. Újpesten nagyon jól álltunk bele a találkozóba és a második harmadban egy kettő az egy elleni szituációt gólra váltottunk. A harmadik felvonásra viszont nagyon fáradtan mozogtunk. A fiúk elveszítették a koncentrációjukat, egyéni hibákat követtünk el, amelyekből a gólokat kaptuk. Ezt mind a fáradság számlájára írom.