Nem ma kezdtük!

Visszahódítani a kupát

2015 december 16.
Csütörtöktől vasárnapig Gyergyószentmiklós ad otthont a jégkorong Románia-kupa küzdelmeinek. A Csíkszeredai Sportklub egyértelmű célja, hogy a tavaly elveszített kupát visszahozza Csíkszeredába. Ehhez viszont első lépésként a román bajnoki címvédő Galacot, illetve a sorozat tavalyi győztesét a Brassót kell legyőzni. Hibázni pedig nem szabad.
„Halálcsoportba” kapott besorolást a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a Románia-kupában, hiszen a Galaci Dunareán, illetve a Brassói Coronán át vezet az út a sorozat fináléjába. Egyik összecsapás sem ígérkezik könnyűnek.

A csíki csapat egyértelmű célja, hogy visszahódítsa a kupát. Ehhez ugyanolyan sorozatot kell produkáljanak a fiúk, mint tették a hétvégén a Steaua elleni páros mérkőzésen, illetve a Dunaújváros és a Debrecen ellen. A kisiklás nem megengedett, hiszen az sokba kerülhet.

„Az utat kell bejárjuk, mint az elmúlt meccseken. A fiúk oda kell tegyék a csontot és ugyanazt a győztes mentalitást kell a pályára vigyék, mint tették legutóbb. Volt egy csapatgyűlésünk, amelyen megbeszéltük a teendőket. Mindenki nagyon szeretné, hogy a kupát megnyerjük. Nem kell elfelednünk azonban, hogy egy nagyon nehéz csoportban vagyunk. Mint mindenhol, itt is, a kupameccs nem hasonlítható össze a bajnoksággal. Egy hiba nagyon sokba kerülhet, és nem lehet kijavítani. Ezért egy biztonságos hokit kell játszunk, amelyen a fiúk maximálisan oda kell figyeljenek. Csak és kizárólag az eredmény számít” – fogalmazott Artur Oktyabrjov a Sportklub vezetőedzője.

A műsor
Csütörtök: B csoport: Sportul Studentesc – Steaua (15); A csoport: Sportklub Csíkszereda – Galaci Dunarea (19).
Péntek: B csoport: Progym – Sportul (15); B csoport: Brassói Corona – Sportklub (19).
Szombat: A csoport: Dunarea – Corona (15); B csoport: Progym – Steaua (19).
Vasárnap: kisdöntő (15); döntő (19).