You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Román bajnokság
Tények
Érdekesség

A Sportklub nehezen győzte le a galaciakat

Nehezen, csak a ráadásban szerzett aranygóllal tudta legyőzni a Csíkszeredai Sportklub a galaciakat hétfőn este hazai pályán a romániai jégkorongbajnokságban. A sok megszakítással és kiállítással tarkított mérkőzésen a csíkiak 8–7-re nyertek.

Vasárnap este könnyedén, 10–2-re verte a Csíkszeredai Sportklub a galaciakat a román hokibajnokságban. Hétfőn este is jól kezdték a meccset Beczéék, az első harmad után 4–1-re vezetek, és úgy tűnt újabb sima győzelem lesz. Az első játékrészben a galaci Nazarov leütötte Garrett Clarke-ot, a csíkiak verekedéseiről híres hátvédjét, és utóbbi a folyatásban többször törlesztett, emberhátrányban hagyta csapatát, a sok emberhátrányos védekezés pedig nagyon kifárasztotta a Sportklubot, amelynél sérülés miatt Rokaly Szilárd mellett most Gecse Hugó is hiányzott. Mindkét sérült játékost – sajnos – hosszabb időre nélkülöznie kell a kék-fehéreknek.

A Sportklub szinte egész végig vezetett, az 55. percben azonban az Al-Duna parti város csapata 7–7-re kiegyenlített, és mivel a rendes játékidőben nem született újabb gól, következett az ötpercesre tervezett ráadás. Ez azonban csak 52 másodpercet tartott, David Stach hamar belőtte a csíkiak győzelmet jelentő gólját (8–7). A hosszabbításban elért győzelemért a Sportklub 2 pontot kapott, a galaciak pedig 1-et.

Jégkorong, romániai bajnokság, alapszakasz:

Csíkszeredai Sportklub–Galaci CSM 8–7 – hosszabbítás után (4–1, 1–3, 2–3, 1–0).

Gólszerzők: David Stach (4., 48. és 61.), Jevgenyij Szkacskov (11. és 49.), Láday Tamás (14.), Garrett Clarke (16.) és Péter Balázs (27.), illetve Mihail Sabanov (8., 25. és 34.), Konsztantyin Csernuk (30.), Mircea Constantin (51.), Alekszandr Nyeznyamov (53.) és Alekszej Baskov (55.). Kapura lövések: 33–36. Büntetőpercek: 18–39 (ebből a galaci Jurij Nazarovnak 5+20 perc végleges fegyelmi).

Sportklub: Makszim Szamankov, Simó Ábel (kapusok) – Karel Kubat, Laday Tamás, David Stach, Jevgenyij Szkacskov, Sofron István (első sor), Farkas Tamás, Clarke Garrett, Péter Balázs, Becze Tihamér, Részegh Tamás (második sor), Salló Alpár, Ferencz-Csibi Róbert, Reisz Áron, Fodor Csanád, Péter Andor (harmadik sor), Bajkó Csongor, Részegh Zsolt, Eduard Cășăneanu, Rokaly Norbert (negyedik sor).

Vezetőedző. Hozó Levente.

Forrás: A Sportklub nehezen győzte le a galaciakat (szekelyhon.ro)