You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Román bajnokság
Tények
Érdekesség

A klub bob szakosztály sportolói éremmel tértek haza Innsbruck-ból!

Mút héten tartották az ausztriai Iglsben a tavalyi és ez évi bobversenyeket az országos bajnokság keretein belül, valamint a Román Kupa is megrendezésre került. A versenyen a Sportklubot Hodos László edző, Emil Peptea bobversenyző és Raul Dobre bobversenyző képviselte.

Mivel jelenleg Romániában nincs működőképes bobpálya, ezért már több évtizede külföldön tartják az országos versenyeket. 1970-es évektől Prahova völgyében, Sinaian, az akkor korszerűnek számító bobpályán 20 éven át színvonalas versenyeket szerveztek, azonban a 90 - es évektől a létesítmény felújítás hiányában, a szeszélyes időjárásnak köszönhetően, mára már használhatatlan. 

Hodos László elmondása szerint, négyes bobbal is készültek az idei versenyekre, de utolsó percben, lemondták az előbb említett versenyszámot, így csak a kettes bobban avattak bajnokokat. Sajnálja, hogy a négyes bob elmaradt, mert sportolói felkészültek voltak és a dobogó volt a cél!

A következő dobogós eredmények születtek a Sportklub részéről:

2022-es év:

Férfi kettesbob: Emil Peptea/Raul Dobre

Románia Kupa: 2. hely

Országos bajnokság: 3. hely

2023 - as év:

Férfi kettesbob: Emil Peptea/Raul Dobre

Románia Kupa: 3. hely

Országos bajnokság: 4.hely

A 2023-as román bob-bajnokság dobogósai

Női kettesbob: 1. Andreea Grecu/Antonia Malița (Bukaresti Steaua), 2. Teodora Vlad/Bianca Stănică, 3. Georgeta Popescu/Bianca Marton (mind CSO Sinaia).

Férfi kettesbob: 1. Mihai Țentea/Ciprian Daroczi (CS Muscel Câmpulung Muscel), 2. Andrei Nica/Bogdan Calancea (CSO Sinaia), 3. Emil Peptea/Raul Dobre (Csíkszeredai Sportklub). 

Hajrá, Sportklub!