You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Román bajnokság
Tények
Érdekesség

Elmaradt a tegnap esti székely derbi

Jogszerűtlennek ítéli meg a Romániai Jégkorong Szövetség versenybizottságának erre vonatkozó döntését a Gyergyói HK és a Csíkszeredai Sportklub is. Nem lépnek pályára a hétfőre időzített mérkőzésen a kisdöntőben.

A két Hargita megyei klub nem riválisként néz egymással szemben, hanem közös bírósági keresetet indítottak azért, hogy érvénytelenítsék a RJSZ múlt csütörtökön kiközölt döntését a bajnokság lebonyolításának megváltoztatásáról.

A szövetségtől múlt csütörtökön este érkezett körlevélből megtudhatták az érintettek, hogy nem lesz elődöntő, hanem az első két helyezett játszik a döntőért, a harmadik és negyedik a bronzéremért. Vagyis ennek értelmében Steaua a Brassóval döntőzik, a GYHK pedig a Sportkubbal méri össze tudását a harmadik helyért…. Az érmek sorsa pedig két nyert mérkőzés után dől el.

Ezt azonban mind a Gyergyói Hoki Klub, mind a Csíkszeredai Sportklub elutasítja. Nem lépnek pályára a kisdöntőben. Ennek első meccsére húsvéthéfőn 18.30-kor került volna sor. Az ügy most a bíróságon folytatódik. 

Nagy Attila, az RJSZ frissen megválasztott elnöke a Facebook-oldalán a következő közleményt osztotta meg hétfőn délután:

„Az elmúlt napokban a román jégkorongéletben újabb felháborító döntések születtek, ugyanis a felnőtt bajnokság elődöntőjét megelőzően úgy határoztak, hogy átírják az eredetileg lefektetett szabályokat. Ezzel bizonyos csapatokat megfosztottak a lehetőségtől, hogy harcoljanak a végső győzelemért, pedig a szezonban mutatott teljesítményük és az eredeti versenykiírás alapján erre esélyük volt.

Frissen, az említett döntés után megválasztott elnökként egyetértek az érintett csapatok felháborodásával. Támogatom tiltakozásukat, és minden rendelkezésre álló eszközzel segítem a törekvésüket. Felhívom a Román Jégkorong Szövetség minden alkalmazottjának a figyelmét, hogy a munkájukat nem néhány ember érdekeinek megfelelően kell végezniük, hanem a sportágat, a fair-playt kell szolgálniuk! Én abban hiszek, hogy a bajnokságnak tisztességes módon a pályán kell eldőlnie” – írta. A GYHK Facebook-oldalán olvasható közlemény szerint a gyergyószentmiklósi klub teljes mértékben egyetért Nagy Attila álláspontjával.